Personeelslog

11 managementlessen van AZ-trainer Louis van Gaal

In het weekend dat voetbalclub AZ na jaren waarschijnlijk kampioen wordt, maakt het magazine van NRC Handelsblad duidelijk wat managers kunnen leren van Louis van Gaal, de succesvolle trainer van de club. Op basis van gesprekken met 16 insiders vat het magazine de visie van de succestrainer samen tot elf lessen voor managers. 11 managementlessen 1. Het teambelang gaat boven alles 2. Discipline is de basis voor succes 3. Iedereen moet stipt zijn taak uitvoeren 4. Gebruik feiten om je methode te onderbouwen 5. Perfectionisme maakt het verschil 6. Kwaliteit is het uitsluiten van toeval 7. Kies een doel en laat niets je weerhouden 8. Gebruik de kracht van het woord 9. Privé en werk zijn niet te scheiden 10. Sluit een contract met de maatschappij 11. De mens staat centraal. Traditioneel Zo op een rij gezet, lijkt het leiderschap van Van Gaal erg traditioneel. Een sterke leider die als perfectionist waakt over het bedrijf en die van alle werknemers verwacht dat deze stipt volgens zijn gedetailleerde instructies hun taak uitvoeren. In veel bedrijven zal deze managementstijl niet werken. Want welke leider kan van een groot bedrijf alle aspecten tot in de details overzien, zodat hij kan vertellen hoe zijn werknemers hun werk moeten doen? Vedetten Ook de trainer zelf heeft al ervaren dat zijn leiderschap niet altijd succesvol is. Want volgens voetbalkenners is Van Gaal vooral op zijn best met jonge spelers. Ervaren voetballers - en zeker de vedetten onder hen - hebben moeite om hun taken precies zo uit te voeren als de trainer hen voorhoudt.

In het weekend dat voetbalclub AZ na jaren waarschijnlijk kampioen wordt, maakt het magazine van NRC Handelsblad duidelijk wat managers kunnen leren van Louis van Gaal, de succesvolle trainer van de club.

Op basis van gesprekken met 16 insiders vat het magazine de visie van de succestrainer samen tot elf lessen voor managers.

11 managementlessen
1. Het teambelang gaat boven alles
2. Discipline is de basis voor succes
3. Iedereen moet stipt zijn taak uitvoeren
4. Gebruik feiten om je methode te onderbouwen
5. Perfectionisme maakt het verschil
6. Kwaliteit is het uitsluiten van toeval
7. Kies een doel en laat niets je weerhouden
8. Gebruik de kracht van het woord
9. Privé en werk zijn niet te scheiden
10. Sluit een contract met de maatschappij
11. De mens staat centraal.

Traditioneel
Zo op een rij gezet, lijkt het leiderschap van Van Gaal erg traditioneel. Een sterke leider die als perfectionist waakt over het bedrijf en die van alle werknemers verwacht dat deze stipt volgens zijn gedetailleerde instructies hun taak uitvoeren.

In veel bedrijven zal deze managementstijl niet werken. Want welke leider kan van een groot bedrijf alle aspecten tot in de details overzien, zodat hij kan vertellen hoe zijn werknemers hun werk moeten doen?

Vedetten
Ook de trainer zelf heeft al ervaren dat zijn leiderschap niet altijd succesvol is. Want volgens voetbalkenners is Van Gaal vooral op zijn best met jonge spelers. Ervaren voetballers - en zeker de vedetten onder hen - hebben moeite om hun taken precies zo uit te voeren als de trainer hen voorhoudt.