Personeelslog

175 droombanen voor het goede doel

Met het initiatief Doe je droombaan wil Joost Veldman mensen inspireren op zoek te gaan naar hun ideale baan. Daarom loopt hij een dag mee met 175 mensen die vinden dat zij al hun droombaan hebben. Uit onderzoek blijkt dat heel wat Nederlanders hun huidige werk niet als hun droombaan beschouwen. En vaak ook overwegen ander werk te zoeken. Motivatie “Ik wil anderen met mijn project inspireren op zoek te gaan naar hun droombaan óf hun huidige baan om te vormen tot droombaan", zegt initiator Joost Veldman (34). "Door met 175 mensen mee te lopen die hun droombaan doen, hoop ik meer inzicht te krijgen in de motivatie, drijfveren en passies van deze mensen en waarom zij hun baan een droombaan vinden.” In een periode van een jaar wil Veldman 175 droombanen doen. Van doventolk tot cabaretier, van autocoureur tot regisseur. Op de website Doe je droombaan doet hij uitgebreid verslag van zijn belevenissen. War Child Met zijn initiatief vraagt Veldman daarnaast aandacht voor het War Child-project Building Skills. Jongeren in Noord-Oeganda krijgen hiermee de mogelijkheid een vak te leren zoals bijenhouder, motorreparateur of lasser. Zodat ook zij aan de slag kunnen in een (droom)baan.

Doe je droombaanMet het initiatief Doe je droombaan wil Joost Veldman mensen inspireren op zoek te gaan naar hun ideale baan. Daarom loopt hij een dag mee met 175 mensen die vinden dat zij al hun droombaan hebben.

Uit onderzoek blijkt dat heel wat Nederlanders hun huidige werk niet als hun droombaan beschouwen. En vaak ook overwegen ander werk te zoeken.

Motivatie
“Ik wil anderen met mijn project inspireren op zoek te gaan naar hun droombaan óf hun huidige baan om te vormen tot droombaan", zegt initiator Joost Veldman (34).
"Door met 175 mensen mee te lopen die hun droombaan doen, hoop ik meer inzicht te krijgen in de motivatie, drijfveren en passies van deze mensen en waarom zij hun baan een droombaan vinden.”

In een periode van een jaar wil Veldman 175 droombanen doen. Van doventolk tot cabaretier, van autocoureur tot regisseur. Op de website Doe je droombaan doet hij uitgebreid verslag van zijn belevenissen.

War Child
Met zijn initiatief vraagt Veldman daarnaast aandacht voor het War Child-project Building Skills. Jongeren in Noord-Oeganda krijgen hiermee de mogelijkheid een vak te leren zoals bijenhouder, motorreparateur of lasser. Zodat ook zij aan de slag kunnen in een (droom)baan.