Personeelslog

18 HR survival-trends om de crisis te overleven

Nu het steeds duidelijker wordt dat de gevolgen van de kredietcrisis niet beperkt blijven tot de financials, is het de hoogste tijd voor HR-professionals om de bakens te verzetten. Hoge eisen van werknemers raken uit de gratie, bedrijven zullen juist van medewerkers verlangen dat ze er een schepje bovenop doen. 18 HR-trends om de crisis te overleven. HR survivaltrends Uit In 1. Investeren 1. Saneren 2. Jobhoppen 2. Carrière maken bij zelfde werkgever 3. Financials als werkgever 3. Overheid als werkgever 4. Grote salarisverhogingen 4. Langere werkweek, overwerk zonder vergoeding 5. Hoge eisen werknemers 5. Hoge eisen werkgevers 6. Kiezen voor freelance-bestaan 6. Gedwongen ZZP-en 7. Sponsoring van sportclubs en goede doelen 7. Geld verdienen 8. Optieregelingen die aandelenkoers kunnen opdrijven 8. Bonussen op verhogen van echte omzet 9. Zwitserleven 9. Langer doorwerken 10. Vaste aanstelling 10. Nul-urencontract 11. Levensloopregeling 11. Spaarloonregeling 12. Grote lease-auto 12. Fiets van de zaak 13. Tweejaarlijks nieuwe lease-auto uitzoeken 13. Lease-contract uitdienen in auto van ontslagen collega 14. Dure trainingsuitjes 14. In company-opleidingen 15. Grote evenementen voor personeel 15. Goedkope bedrijfsuitjes 16. Baaldag 16. Doorwerken met griep 17. Lid worden van beleggingsclub 17. Lid worden van vakbond 18. HR-visies zonder businesscase 18. HR-kengetallen en sturen op geld Natuurlijk zullen er werkgevers en sectoren zijn die niet zoveel last hebben van de internationale financiële crisis. Voor andere bedrijven betekenen de onzekere tijden dat ze er alles aan zullen doen om de kosten in de hand te houden. En van HR-professionals verwachten zij dat deze creatief zijn en alles minstens twee keer doorrekenen.

Nu het steeds duidelijker wordt dat de gevolgen van de kredietcrisis niet beperkt blijven tot de financials, is het de hoogste tijd voor HR-professionals om de bakens te verzetten.

Hoge eisen van werknemers raken uit de gratie, bedrijven zullen juist van medewerkers verlangen dat ze er een schepje bovenop doen. 18 HR-trends om de crisis te overleven.HR survivaltrends

Uit

In

1. Investeren

1. Saneren

2. Jobhoppen

2. Carrière maken bij zelfde werkgever

3. Financials als werkgever

3. Overheid als werkgever

4. Grote salarisverhogingen

4. Langere werkweek, overwerk zonder vergoeding

5. Hoge eisen werknemers

5. Hoge eisen werkgevers

6. Kiezen voor freelance-bestaan

6. Gedwongen ZZP-en

7. Sponsoring van sportclubs en goede doelen

7. Geld verdienen

8. Optieregelingen die aandelenkoers
kunnen opdrijven

8. Bonussen op verhogen van echte omzet

9. Zwitserleven

9. Langer doorwerken

10. Vaste aanstelling

10. Nul-urencontract

11. Levensloopregeling

11. Spaarloonregeling

12. Grote lease-auto

12. Fiets van de zaak

13. Tweejaarlijks nieuwe lease-auto uitzoeken

13. Lease-contract uitdienen in auto van ontslagen collega

14. Dure trainingsuitjes

14. In company-opleidingen

15. Grote evenementen voor personeel

15. Goedkope bedrijfsuitjes

16. Baaldag

16. Doorwerken met griep

17. Lid worden van beleggingsclub

17. Lid worden van vakbond
18. HR-visies zonder businesscase 18. HR-kengetallen en sturen op geld

Natuurlijk zullen er werkgevers en sectoren zijn die niet zoveel last hebben van de internationale financiële crisis.
Voor andere bedrijven betekenen de onzekere tijden dat ze er alles aan zullen doen om de kosten in de hand te houden. En van HR-professionals verwachten zij dat deze creatief zijn en alles minstens twee keer doorrekenen.