Personeelslog

8 tips voor HRM-ers om een positie te veroveren

Er zijn nog steeds HR-managers die erover klagen dat hun werkgever hen niet serieus neemt. Op basis van zijn jarenlange praktijkervaring geeft de Amerikaanse HR-trainer Michael VanderVort 8 tips aan HR-professionals om hierin verandering te brengen. Michael VanderVort geeft op HRM Today 8 tips voor HRM-ers die hun positie willen verstevigen: 1. Los problemen op van de organisatie 2. Zorg voor een goede bereikbaarheid en uitstekende klantenservice 3. Ken de business van je werkgever 4. Zorg voor betrouwbare resultaten 5. Geef maatwerk-advies dat past bij het bedrijfsprobleem (denk mee in de business en beperk je niet tot het oplepelen van het HR-handboek) 6. Wees niet te bang voor juridisch procedures 7. Geef weloverwogen, kritisch advies, wees geen ja-knikker 8. Zorg ervoor dat je een 'early adopter' bent die snel gebruik maakt van de nieuwste methoden en technieken. Jouw tips? Wat zijn jouw tips om de positie van de HR-discipline te verbeteren?

Er zijn nog steeds HR-managers die erover klagen dat hun werkgever hen niet serieus neemt. Op basis van zijn jarenlange praktijkervaring geeft de Amerikaanse HR-trainer Michael VanderVort 8 tips aan HR-professionals om hierin verandering te brengen.

Michael VanderVort geeft op HRM Today 8 tips voor HRM-ers die hun positie willen verstevigen:

1. Los problemen op van de organisatie

2. Zorg voor een goede bereikbaarheid en uitstekende klantenservice

3. Ken de business van je werkgever

4. Zorg voor betrouwbare resultaten

5. Geef maatwerk-advies dat past bij het bedrijfsprobleem (denk mee in de business en beperk je niet tot het oplepelen van het HR-handboek)

6. Wees niet te bang voor juridisch procedures

7. Geef weloverwogen, kritisch advies, wees geen ja-knikker

8. Zorg ervoor dat je een 'early adopter' bent die snel gebruik maakt van de nieuwste methoden en technieken.

Jouw tips?
Wat zijn jouw tips om de positie van de HR-discipline te verbeteren?