Personeelslog

Achmea: Waar zijn we mee bezig?

Achmea heeft gezond werken tot prioriteit gemaakt. Onder het motto 'Waar zijn we mee bezig?' wil de verzekeraar mensen bewust maken van thema’s als een goede balans tussen werk en privé, arbeidsomstandigheden, omgaan met vergrijzing en het stimuleren van diversiteit binnen bedrijven. Op de wervingsite van Achmea, onlangs nog genomineerd als meest aantrekkelijke recruitmentsite, lezen we over diversiteit binnen het bedrijf. De verzekeraar doet kandidaten en werknemers een wel heel vergaande belofte. "Achmea biedt net wat meer" staat er bescheiden boven de webpagina die de arbeidsvoorwaarden toelicht. Diversiteit als arbeidsvoorwaarde Achmea is zo trots op haar diversiteitsbeleid dat dit heel prominent als arbeidsvoorwaarde wordt gepresenteerd. En daar is ook alle reden voor als de verzekeraar haar diversiteitsbelofte weet waar te maken. "Ons diversiteitsbeleid doet recht aan de individuele behoeften van al onze medewerkers, ongeacht leeftijd, sekse, culturele, religieuze achtergrond of mate van arbeidsgeschiktheid en de manier waarop mensen in het leven staan." Het staat er echt: "Ons diversiteitsbeleid doet recht aan de individuele behoeften van al onze medewerkers, ongeacht leeftijd, sekse, culturele, religieuze achtergrond of mate van arbeidsgeschiktheid en de manier waarop mensen in het leven staan." Ongeacht de manier... Zou er lang over deze zin vergaderd zijn? En van wie is de vondst "ongeacht de manier waarop mensen in het leven staan"? Wil Achmea hiermee echt de deur wagenwijd open zetten? Voor alles en iedereen? Ook voor mensen met vooroordelen die discrimineren? Ook voor werknemers die in hun drukke leven het werk de allerlaagste prioriteit geven?

Achmea-campagne: 'Waar zijn wij mee bezig?'Achmea heeft gezond werken tot prioriteit gemaakt. Onder het motto 'Waar zijn we mee bezig?' wil de verzekeraar mensen bewust maken van thema’s als een goede balans tussen werk en privé, arbeidsomstandigheden, omgaan met vergrijzing en het stimuleren van diversiteit binnen bedrijven.

Op de wervingsite van Achmea, onlangs nog genomineerd als meest aantrekkelijke recruitmentsite, lezen we over diversiteit binnen het bedrijf. De verzekeraar doet kandidaten en werknemers een wel heel vergaande belofte.

"Achmea biedt net wat meer" staat er bescheiden boven de webpagina die de arbeidsvoorwaarden toelicht.

Diversiteit als arbeidsvoorwaarde
Achmea is zo trots op haar diversiteitsbeleid dat dit heel prominent als arbeidsvoorwaarde wordt gepresenteerd. En daar is ook alle reden voor als de verzekeraar haar diversiteitsbelofte weet waar te maken.

"Ons diversiteitsbeleid doet recht aan de individuele behoeften van al onze medewerkers, ongeacht leeftijd, sekse, culturele, religieuze achtergrond of mate van arbeidsgeschiktheid en de manier waarop mensen in het leven staan."

Het staat er echt:
"Ons diversiteitsbeleid doet recht aan de individuele behoeften van al onze medewerkers, ongeacht leeftijd, sekse, culturele, religieuze achtergrond of mate van arbeidsgeschiktheid en de manier waarop mensen in het leven staan."

Ongeacht de manier...
Zou er lang over deze zin vergaderd zijn? En van wie is de vondst "ongeacht de manier waarop mensen in het leven staan"?

Wil Achmea hiermee echt de deur wagenwijd open zetten? Voor alles en iedereen? Ook voor mensen met vooroordelen die discrimineren? Ook voor werknemers die in hun drukke leven het werk de allerlaagste prioriteit geven?