Personeelslog

AOW-strijd op internet

Nu de werkgevers en werknemers in de SER het niet eens zijn geworden over de verhoging van de AOW-leeftijd, zal het de komende periode hard tegen hard gaan. De tegenstanders hebben zich al goed georganiseerd om het kabinet onder druk te zetten de plannen in te trekken of op zijn minst te verzachten. Opvallend is dat het kabinet van een oppositiepartij bijval krijgt via een petitie-actie. Er zijn al veel posters, stickers, actiesongs en strijd-sites tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Onder het motto 'Samen de crisis te lijf' voert de FNV actie. Voorlopig hoogtepunt hiervan moeten ludieke 65 minuten-acties worden op 7 oktober. De SP houdt het simpel op 65 blijft 65. Vanaf zaterdag voert de partij een grote campagne met radiospots en affiches langs de weg die mensen oproepen om een volkspetitie te tekenen tegen het langer doorwerken. Protestsong De partij van de tomaat heeft zelfs een heuse protestsong, een aangepaste versie van het Doe Maar-nummer 'Sinds een dag of twee'. In de begeleidende clip zien we zanger Frits Lambrechts, Thé Lau, Henny Vrienten, Bob Fosko, Agnes Kant en andere SP-Kamerleden. Petitie voor verhoging Tegen dit soort acties weten de voorstanders van de AOW-verhoging vooralsnog weinig in te brengen. D66 is gisteren een site 'AOW naar 67' gestart met een petitie waarin mensen zich kunnen uitspreken voor een geleidelijke verhoging van de AOW. "Solidariteit tussen generaties, een houdbare AOW. Daar wil ik graag voor werken!", aldus de site. Van de werkgevers zijn nog geen acties bekend om werknemers tot hun 67ste in dienst te kunnen houden. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

SP-actie: 65 blijft 65Nu de werkgevers en werknemers in de SER het niet eens zijn geworden over de verhoging van de AOW-leeftijd, zal het de komende periode hard tegen hard gaan. De tegenstanders hebben zich al goed georganiseerd om het kabinet onder druk te zetten de plannen in te trekken of op zijn minst te verzachten.

Opvallend is dat het kabinet van een oppositiepartij bijval krijgt via een petitie-actie.

Er zijn al veel posters, stickers, actiesongs en strijd-sites tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Onder het motto 'Samen de crisis te lijf' voert de FNV actie. Voorlopig hoogtepunt hiervan moeten ludieke 65 minuten-acties worden op 7 oktober.

De SP houdt het simpel op 65 blijft 65. Vanaf zaterdag voert de partij een grote campagne met radiospots en affiches langs de weg die mensen oproepen om een volkspetitie te tekenen tegen het langer doorwerken.

Protestsong
De partij van de tomaat heeft zelfs een heuse protestsong, een aangepaste versie van het Doe Maar-nummer 'Sinds een dag of twee'. In de begeleidende clip zien we zanger Frits Lambrechts, Thé Lau, Henny Vrienten, Bob Fosko, Agnes Kant en andere SP-Kamerleden.

Petitie voor verhoging
Tegen dit soort acties weten de voorstanders van de AOW-verhoging vooralsnog weinig in te brengen. D66 is gisteren een site 'AOW naar 67' gestart met een petitie waarin mensen zich kunnen uitspreken voor een geleidelijke verhoging van de AOW. "Solidariteit tussen generaties, een houdbare AOW. Daar wil ik graag voor werken!", aldus de site.

Van de werkgevers zijn nog geen acties bekend om werknemers tot hun 67ste in dienst te kunnen houden.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.