Personeelslog

Baas van de eeuw

Geschiedenis staat volop in de belangstelling en december is de maand van de lijstjes. Om 100 jaar vakbeweging te vieren, heeft de FNV via internet verkiezingen gehouden. Zo is Jacob Cornelis van Marken (1845-1906) van Gist gekozen tot werkgever van de eeuw. Hij was de eerste werkgever die arbeiders (zo heetten werknemers toen nog) een vorm van medezeggenschap gaf. Ook bouwde hij een park voor hen. Andere winnaars: FNV-oprichter Henri Polak (vakbondsman van de eeuw) en de eerste betaalde vrouwelijke vakbondsbestuurder Alida de Jong (vakbondsvrouw van de eeuw).


Geschiedenis staat volop in de belangstelling en december is de maand van de lijstjes. Om 100 jaar vakbeweging te vieren, heeft de FNV via internet verkiezingen gehouden. Zo is Jacob Cornelis van Marken (1845-1906) van Gist gekozen tot werkgever van de eeuw. Hij was de eerste werkgever die arbeiders (zo heetten werknemers toen nog) een vorm van medezeggenschap gaf. Ook bouwde hij een park voor hen.
Andere winnaars: FNV-oprichter Henri Polak (vakbondsman van de eeuw) en de eerste betaalde vrouwelijke vakbondsbestuurder Alida de Jong (vakbondsvrouw van de eeuw).