Personeelslog

Back in business: Recruiters zijn weer gewild

Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, zijn recruiters weer back in business. Omdat bedrijven weer moeite moeten doen om het juiste talent aan zich te binden, zijn ze hard op zoek naar recruiters die hen hierbij kunnen helpen.

Ze zijn weer gewild: de HR-adviseurs en de recruiters. Volgens uitzendbureau Yacht is in vergelijking met vorig jaar de vraag naar deze HR-professionals met 54% gestegen. Yacht verklaart dit onder meer uit de grote vraag naar professionals in IT, engineering, marketing en sales.

Niet treuzelen
De vraag naar recruiters is inmiddels zo groot dat werkgevers niet langer moeten zoeken naar "het schaap met de vijf poten", aldus het uitzendbureau.

En treuzelen is bij deze professionals al helemaal uit den boze. "Veel bedrijven zijn zich nog onvoldoende bewust van de verhoudingen op de arbeidsmarkt. Professionals bepalen de gang van zaken. Zij willen niet meer drie, soms vier keer op gesprek gaan voordat ze bij een bedrijven mogen starten. Bedrijven handelen daar echter nog niet naar en doen er verstandig aan het wervingsproces te versnellen. Wanneer bedrijven oude tradities loslaten, voorkomen ze dat talent aan hun neus voorbij gaat."

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief


Tripje naar New Orleans
En daar waar de arbeidsmarkt gespannen is, komen werkgevers met opvallende wervingsacties en ludieke stuntjes.
Zo zoekt HR-intermediair Compagnon tien project-recruiters.
Om kandidaten te trekken, biedt Compagnon tripjes naar New Orleans aan. Deze Amerikaanse stad is niet alleen een leuke toeristische bestemming, maar is eind oktober ook de gastheer van de ERE Recruiting Conference.

Over the top-recruitment
Of met het aantrekken van de arbeidsmarkt ook de echte over the top-recruitment van tien jaar geleden terugkomt, blijft afwachten.
Maar ongetwijfeld puzzelen al heel wat recruiters hoe zij de Pokémon Go-rage kunnen gebruiken om met een opvallend stuntje kandidaten te lokken naar hun opdrachtgever.