Personeelslog

Bedrijfsarts verdwaald in virtuele wereld

Hoe trendy mag een bedrijfsarts zijn? Als eerste Nederlandse arbodienst opent Arbo Concern binnenkort een vestiging in de virtuele wereld Second Life. Volgens het persbericht is het doel "klanten en/of geïnteresseerden virtueel te kunnen ontmoeten, virtueel trainingen & workshops te geven en virtueel te kunnen vergaderen". "Een Arbodienst heeft het imago van stoffig en bureaucratisch. Maar wij zijn juist een jong en dynamisch bedrijf. Second Life is een uitstekend platform om dat uit te dragen. Websites zijn statisch. In Second Life kunnen we directer met klanten omgaan", citeert het persbericht John Franck, de directeur van Arbo Concern. Vol trots vertelt de directeur dat Arbo Concern inmiddels de eerste virtuele bedrijfsvergaderingen achter de rug heeft. "Onze parttime medewerkers kunnen nu vanuit eigen huis aan de vergaderingen meedoen. Een goed middel om reistijd en files in de toekomst te voorkomen." Noem me gerust ouderwets: maar wat heb ik aan een virtuele Arbodienst? Hoe helpt die me bij het tegengaan van ziekteverzuim? Gaat een virtuele bedrijfsarts het virtuele lichaam van een werknemer onderzoeken? Wie wordt hier beter van?

Waar is de bedrijfsarts?Hoe trendy mag een bedrijfsarts zijn? Als eerste Nederlandse arbodienst opent Arbo Concern binnenkort een vestiging in de virtuele wereld Second Life. Volgens het persbericht is het doel "klanten en/of geïnteresseerden virtueel te kunnen ontmoeten, virtueel trainingen & workshops te geven en virtueel te kunnen vergaderen".

"Een Arbodienst heeft het imago van stoffig en bureaucratisch. Maar wij zijn juist een jong en dynamisch bedrijf. Second Life is een uitstekend platform om dat uit te dragen. Websites zijn statisch. In Second Life kunnen we directer met klanten omgaan", citeert het persbericht John Franck, de directeur van Arbo Concern.
Vol trots vertelt de directeur dat Arbo Concern inmiddels de eerste virtuele bedrijfsvergaderingen achter de rug heeft. "Onze parttime medewerkers kunnen nu vanuit eigen huis aan de vergaderingen meedoen. Een goed middel om reistijd en files in de toekomst te voorkomen."

Noem me gerust ouderwets: maar wat heb ik aan een virtuele Arbodienst? Hoe helpt die me bij het tegengaan van ziekteverzuim? Gaat een virtuele bedrijfsarts het virtuele lichaam van een werknemer onderzoeken? Wie wordt hier beter van?