Personeelslog

Bedrijven blokkeren sociale netwerk-sites

Volgens een Engels onderzoek blokkeert maar liefst 70% van de werkgevers de sociale netwerksite Facebook, vergelijkbaar met het Nederlandse Hyves. De Engelse krant The Telegraph schrijft erover: "Netwerksite Facebook is bedoeld om je sociale leven te verbeteren. Maar nu blijkt Facebooking ineens je carrière ernstig te kunnen schaden." Met filters blokkeren Engelse bedrijven netwerksites als Facebook en MySpace omdat zij bang zijn dat het personeel hieraan teveel werktijd besteedt. Andere werkgevers dreigen hun medewerkers met ontslag als zij op kantoor dit soort sites bezoeken. Uit een studie blijkt dat Engelse gebruikers gemiddeld 191 minuten per maand besteden aan Facebook. Inmiddels doen ook verhalen de ronde over mensen die obsessief Facebook gebruiken, omdat ze verslaafd zijn aan deze site om contact te onderhouden met vrienden en kennissen. De maatregelen om het gebruik van dit soort sites in werktijd tegen te gaan, houden er geen rekening mee dat voor veel werknemers de scheiding tussen werk en privé steeds meer vervaagt. En dat werkgevers hier maar wat graag van profiteren. Want welk bedrijf heeft er bezwaar tegen als werknemers online contact onderhouden met oud-studiegenoten of oud-collega's om kennis uit te wisselen? Of om nieuwe medewerkers te werven?

Sites als Facebook of Hyves verbieden op het werk?Volgens een Engels onderzoek blokkeert maar liefst 70% van de werkgevers de sociale netwerksite Facebook, vergelijkbaar met het Nederlandse Hyves. De Engelse krant The Telegraph schrijft erover: "Netwerksite Facebook is bedoeld om je sociale leven te verbeteren. Maar nu blijkt Facebooking ineens je carrière ernstig te kunnen schaden."

Met filters blokkeren Engelse bedrijven netwerksites als Facebook en MySpace omdat zij bang zijn dat het personeel hieraan teveel werktijd besteedt. Andere werkgevers dreigen hun medewerkers met ontslag als zij op kantoor dit soort sites bezoeken.
Uit een studie blijkt dat Engelse gebruikers gemiddeld 191 minuten per maand besteden aan Facebook. Inmiddels doen ook verhalen de ronde over mensen die obsessief Facebook gebruiken, omdat ze verslaafd zijn aan deze site om contact te onderhouden met vrienden en kennissen.

De maatregelen om het gebruik van dit soort sites in werktijd tegen te gaan, houden er geen rekening mee dat voor veel werknemers de scheiding tussen werk en privé steeds meer vervaagt. En dat werkgevers hier maar wat graag van profiteren.

Want welk bedrijf heeft er bezwaar tegen als werknemers online contact onderhouden met oud-studiegenoten of oud-collega's om kennis uit te wisselen? Of om nieuwe medewerkers te werven?