Personeelslog

Bent u ook pleziergever?

Het is alweer voorbij: de plezier in je werk-week van de CNV-lachebekjes. In zijn weblog schrijft de altijd vrolijke voorzitter René Paas: "Voor de meesten van ons geldt: je droombaan maak je zelf. Door goed over je eigen perspectieven na te denken en er doelbewust aan te werken." In de huidige tijd willen veel mensen alles tegelijk: het meeste geld, de perfecte partner, de liefste kinderen, het ideale lijf, het mooiste huis, de spannendste hobbies, de verste vakanties. Van al die eisen die mensen aan zichzelf en aan hun leven stellen, worden ze juist vaak ongelukkig. Het CNV doet er nog een schepje bovenop: altijd fluitend naar je werk. Het eeuwige geluk in het werk is, erkent Paas, niet altijd makkelijk te realiseren door de werknemer zelf: "Veel mensen worden doodmoe van de slechte aansluiting van werk en privé. Veel mensen raken gefrustreerd doordat hun baas ze niet lijkt te respecteren." En daar komt de aap uit de mouw: de baas moet er maar voor zorgen dat zijn werknemers ook happy workers zijn. Dat worden nog leuke CAO-onderhandelingen. Want voor 2007 heeft het CNV niet alleen plezier in het werk als thema opgenomen in zijn CAO-Agenda, maar ook werkzekerheid. Veel leuke dingen voor de mensen, kosten nu eenmaal geld. Dat maakt producten en diensten duurder wat weer ten koste gaat van de concurrentiepositie en daarmee van de werkzekerheid. Geluk is ... je kop in het zand steken.

Het is alweer voorbij: de plezier in je werk-week van de CNV-lachebekjes. In zijn weblog schrijft de altijd vrolijke voorzitter René Paas: "Voor de meesten van ons geldt: je droombaan maak je zelf. Door goed over je eigen perspectieven na te denken en er doelbewust aan te werken."

In de huidige tijd willen veel mensen alles tegelijk: het meeste geld, de perfecte partner, de liefste kinderen, het ideale lijf, het mooiste huis, de spannendste hobbies, de verste vakanties. Van al die eisen die mensen aan zichzelf en aan hun leven stellen, worden ze juist vaak ongelukkig. Het CNV doet er nog een schepje bovenop: altijd fluitend naar je werk.

Het eeuwige geluk in het werk is, erkent Paas, niet altijd makkelijk te realiseren door de werknemer zelf: "Veel mensen worden doodmoe van de slechte aansluiting van werk en privé. Veel mensen raken gefrustreerd doordat hun baas ze niet lijkt te respecteren."
En daar komt de aap uit de mouw: de baas moet er maar voor zorgen dat zijn werknemers ook happy workers zijn. Dat worden nog leuke CAO-onderhandelingen. Want voor 2007 heeft het CNV niet alleen plezier in het werk als thema opgenomen in zijn CAO-Agenda, maar ook werkzekerheid.
Veel leuke dingen voor de mensen, kosten nu eenmaal geld. Dat maakt producten en diensten duurder wat weer ten koste gaat van de concurrentiepositie en daarmee van de werkzekerheid.

Geluk is ... je kop in het zand steken.