Personeelslog

Beroemde werknemer-blogger vertrekt

Een medewerker die een weblog bijhoudt, kan voor een bedrijf grote voordelen hebben, maar kan ook de reputatie van de onderneming schaden. Hoe onafhankelijker de blogger zich opstelt, hoe interessanter vaak zijn weblog. Dat geldt bijvoorbeeld voor het weblog van Robert Scoble, werkzaam als "technische evangelist" bij Microsoft. Zijn primeurs over Microsoft-produkten, maar ook kritiek op zijn werkgever of lof voor concurrenten als Google, zorgden elke dag weer voor duizenden bezoekers van zijn weblog. Niet voor niets meldt zijn blog dat het om zijn eigen mening gaat en dat hij zijn stukjes niet van te voren laat lezen of goedkeuren door zijn werkgever. Scoble's weblog is zo bekend geworden dat zijn overstap naar een andere werkgever zelfs de media heeft gehaald. Microsoft-watchers verliezen een belangrijke informatiebron.

Een medewerker die een weblog bijhoudt, kan voor een bedrijf grote voordelen hebben, maar kan ook de reputatie van de onderneming schaden. Hoe onafhankelijker de blogger zich opstelt, hoe interessanter vaak zijn weblog.

Dat geldt bijvoorbeeld voor het weblog van Robert Scoble, werkzaam als "technische evangelist" bij Microsoft. Zijn primeurs over Microsoft-produkten, maar ook kritiek op zijn werkgever of lof voor concurrenten als Google, zorgden elke dag weer voor duizenden bezoekers van zijn weblog. Niet voor niets meldt zijn blog dat het om zijn eigen mening gaat en dat hij zijn stukjes niet van te voren laat lezen of goedkeuren door zijn werkgever.
Scoble's weblog is zo bekend geworden dat zijn overstap naar een andere werkgever zelfs de media heeft gehaald. Microsoft-watchers verliezen een belangrijke informatiebron.