Personeelslog

Beste werkgevers profiteren het meest van organisatietrots

De beste werkgevers onderscheiden zich van andere bedrijven doordat hun medewerkers trotser zijn op de organisatie waar ze werken. Deze conclusie trekt het bureau Effectory uit zijn jaarlijkse onderzoek naar de beste werkgevers van Nederland.

De beste werkgevers onderscheiden zich van andere bedrijven doordat hun medewerkers trotser zijn op de organisatie waar ze werken.
Deze conclusie trekt het bureau Effectory uit zijn jaarlijkse onderzoek naar de beste werkgevers van Nederland.

Organisatietrots
Dit jaar heeft Effectory de werknemers ondervraagd van ruim 300 organisaties. Daaruit bleek dat de 100 beste werkgevers gemiddeld een rapportcijfer van 7,9 scoorden op het thema organisatietrots. De overige werkgevers kwamen niet verder dan een 6,6.
En minstens zo interessant: de medewerkers van de 100 beste werkgevers raden hun organisatie ook meer aan bij anderen. De 100 beste werkgevers scoorden hier een 7,9 in het onderzoek, de overige werkgevers gemiddeld een 6,9.

Werknemers als ambassadeurs
Juist in een tijd dat iedereen zijn ervaringen zo makkelijk deelt via sociale media, is het interessant voor werkgevers als hun medewerkers als ambassadeur willen optreden. Dat maakt bijvoorbeeld de arbeidsmarktcommunicatie een stuk soepeler. Want kandidaten proberen via sociale media te achterhalen hoe het is om te werken voor die specifieke werkgever.

Maar ook kunnen enthousiaste verhalen van medewerkers zorgen voor een aanwas van nieuwe klanten. Niet voor niets eisen steeds meer bedrijven van hun werknemers dat deze voor hun werk actief zijn op Facebook en de andere netwerken.

Investeren in goed werkgeverschap
Zo geeft het Effectory-onderzoek munitie aan HR-professionals die willen blijven investeren in een goed werkgeverschap. Het gaat dan niet om het in de watten leggen van werknemers die tegenwoordig niet meer zo schaars zijn, maar om het welbegrepen eigenbelang van de werkgever.