Personeelslog

Case: laagdrempelig werven via Hyves

Vorige week heeft netwerksite Hyves de vijfmiljoenste deelnemer ingeschreven en is de site uitgeroepen tot de populairste community. Ook recruiters hebben Hyves ontdekt. Zo noemt Getronics de netwerksite effectiever dan wervingsbureaus. Maar hoe werkt het eigenlijk? De ervaringen van onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel. Onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel is dit jaar gegroeid van 14 naar 17 mensen. "Wij profileren ons als bureau dat erg actief is met online activiteiten", zegt directeur Marja Ruigrok. "Vandaar dat we via Hyves hebben geadverteerd voor een startende onderzoeker en een stagiair." Ruigrok heeft de advertenties geplaatst in de rubrieken 'banen' en 'stages'. De wervingsadvertenties kregen ook een plaats op de hyve-groep van het onderzoeksbureau en op de profielpagina's van de Ruigrok-medewerkers die actief zijn op Hyves. Enthousiast is Marja Ruigrok over het premium-adverteren bij de netwerksite. Dit betekent dat de advertentie niet alleen in de advertentie-rubriek wordt vertoond, maar bijvoorbeeld ook op de persoonlijke pagina's van Hyvers. De recruiter kan daarbij opgeven aan welke kenmerken die Hyvers moeten voldoen (zoals opleidingsniveau, leeftijd, soort functie). "Hoe meer geld je inzet, hoe vaker de advertentie wordt getoond aan de door jou gekozen doelgroep", vertelt Ruigrok. Via een eigen statistiekpagina hield zij dagelijks bij hoeveel keer de advertentie was vertoond en hoe vaak Hyvers hadden doorgeklikt. "Ik vond het een leuk en geslaagd experiment. Ik keek elke dag even wie er allemaal gekeken en geklikt hadden op onze advertentie en uiteindelijk hadden we twee keer raak! Twee starters, maar die zochten we ook." Marja Ruigrok noemt werven via Hyves laagdrempelig. "Het leuke is dat de sollicitanten zelf ook een pagina op Hyves hebben. Zo kun je alvast op hun pagina kijken om voorinformatie naar boven te halen." Voor de prijs hoeven recruiters het niet te laten. Ruigrok | NetPanel heeft in totaal niet meer dan 200 euro besteed aan de werving via Hyves. Werven via Hyves? Actief op Hyves en ben je benieuwd wat je er allemaal mee kunt als HRM-er of recruiter? Wordt lid van de Personeelsnet-hyve en praat mee over de mogelijkheden van Hyves en andere netwerken in de werving.

De banenrubriek bij HyvesVorige week heeft netwerksite Hyves de vijfmiljoenste deelnemer ingeschreven en is de site uitgeroepen tot de populairste community.
Ook recruiters hebben Hyves ontdekt. Zo noemt Getronics de netwerksite effectiever dan wervingsbureaus. Maar hoe werkt het eigenlijk? De ervaringen van onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel.

Onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel is dit jaar gegroeid van 14 naar 17 mensen. "Wij profileren ons als bureau dat erg actief is met online activiteiten", zegt directeur Marja Ruigrok. "Vandaar dat we via Hyves hebben geadverteerd voor een startende onderzoeker en een stagiair."

Odette gevonden via HyvesRuigrok heeft de advertenties geplaatst in de rubrieken 'banen' en 'stages'. De wervingsadvertenties kregen ook een plaats op de hyve-groep van het onderzoeksbureau en op de profielpagina's van de Ruigrok-medewerkers die actief zijn op Hyves.
Enthousiast is Marja Ruigrok over het premium-adverteren bij de netwerksite. Dit betekent dat de advertentie niet alleen in de advertentie-rubriek wordt vertoond, maar bijvoorbeeld ook op de persoonlijke pagina's van Hyvers. De recruiter kan daarbij opgeven aan welke kenmerken die Hyvers moeten voldoen (zoals opleidingsniveau, leeftijd, soort functie).
"Hoe meer geld je inzet, hoe vaker de advertentie wordt getoond aan de door jou gekozen doelgroep", vertelt Ruigrok. Via een eigen statistiekpagina hield zij dagelijks bij hoeveel keer de advertentie was vertoond en hoe vaak Hyvers hadden doorgeklikt.

"Ik vond het een leuk en geslaagd experiment. Ik keek elke dag even wie er allemaal gekeken en geklikt hadden op onze advertentie en uiteindelijk hadden we twee keer raak! Twee starters, maar die zochten we ook."
Marja Ruigrok noemt werven via Hyves laagdrempelig. "Het leuke is dat de sollicitanten zelf ook een pagina op Hyves hebben. Zo kun je alvast op hun pagina kijken om voorinformatie naar boven te halen."

Voor de prijs hoeven recruiters het niet te laten. Ruigrok | NetPanel heeft in totaal niet meer dan 200 euro besteed aan de werving via Hyves.


Werven via Hyves?

Actief op Hyves en ben je benieuwd wat je er allemaal mee kunt als HRM-er of recruiter? Wordt lid van de Personeelsnet-hyve en praat mee over de mogelijkheden van Hyves en andere netwerken in de werving.