Personeelslog

Certificaat dwingt plezier af

Zure gezichten op het werk? Ontevreden werknemers? De oplossing is nabij: laat je bedrijf certificeren door de Iedereen Elke Dag Plezier-beweging. Trots stuurde het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) een persbericht uit dat de organisatie werkplezier-gecertificeerd is. "Naast de verhoging van arbeidsproductiviteit en talentontplooiing is ook werkplezier een belangrijk onderdeel van sociale innovatie. Het NCSI bezegelde het belang van plezier op het werk door vrijdag 19 november op haar kantoor in Rotterdam het certificaat van Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP) te ondertekenen", aldus het persbericht. Plezier op afspraak Plezier ontstaat niet spontaan, maar moet je op papier vastleggen, is kennelijk de gedachte van NCSI. Directeur Ton de Korte: "Voor ons betekent het IEDP-certificaat een afspraak tussen medewerkers, alsook een afspraak met en tussen de ons omringende partijen. Het bewustzijn van plezier als drijvende kracht staat centraal in ons handelen, omdat we alleen op die manier duurzame successen kunnen boeken." Beweging met 42.000 leden Achter certificeerder Iedereen Elke Dag Plezier, blijkt een hele beweging schuil te gaan. Zo is er een LinkedIn-groep met méér dan 42.000 leden, die ook borrels, evenementen en workshops organiseert. Op de site lezen we: "IEDP is een keurmerk, een herkenningsteken, een certificering. IEDP richt zich op kansen. IEDP maakt gelukkig en blij. Op de werkvloer, op straat en thuis. Hoe meer mensen ‘IEDP’ zijn, hoe beter we elkaar kunnen herinneren aan de kernwaardes van IEDP." Certificering Inmiddels heeft Nederland bijna vijftig plezier-gecertificeerde bedrijven. "Met een IEDP-certificering geven de mensen binnen een organisatie aan zich te willen inspannen voor het zorgen voor, en bewaken van een goede werksfeer. Zowel intern als extern. Medewerkers hebben zorg en aandacht voor elkaar, bieden elkaar steun en richten zich positief op kansen en de toekomst." Als plezier niet uit de mensen zelf komt, leggen we het toch gewoon op papier vast? Geluk op afspraak, plezier volgens de procedure. Zo éénvoudig kan het zijn. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Iedereen elke dag plezierZure gezichten op het werk? Ontevreden werknemers?

De oplossing is nabij: laat je bedrijf certificeren door de Iedereen Elke Dag Plezier-beweging.

Trots stuurde het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) een persbericht uit dat de organisatie werkplezier-gecertificeerd is.
"Naast de verhoging van arbeidsproductiviteit en talentontplooiing is ook werkplezier een belangrijk onderdeel van sociale innovatie. Het NCSI bezegelde het belang van plezier op het werk door vrijdag 19 november op haar kantoor in Rotterdam het certificaat van Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP) te ondertekenen", aldus het persbericht.

Plezier op afspraak
Plezier ontstaat niet spontaan, maar moet je op papier vastleggen, is kennelijk de gedachte van NCSI.
Directeur Ton de Korte: "Voor ons betekent het IEDP-certificaat een afspraak tussen medewerkers, alsook een afspraak met en tussen de ons omringende partijen. Het bewustzijn van plezier als drijvende kracht staat centraal in ons handelen, omdat we alleen op die manier duurzame successen kunnen boeken."

Beweging met 42.000 leden
Achter certificeerder Iedereen Elke Dag Plezier, blijkt een hele beweging schuil te gaan. Zo is er een LinkedIn-groep met méér dan 42.000 leden, die ook borrels, evenementen en workshops organiseert.
Op de site lezen we: "IEDP is een keurmerk, een herkenningsteken, een certificering. IEDP richt zich op kansen. IEDP maakt gelukkig en blij. Op de werkvloer, op straat en thuis. Hoe meer mensen ‘IEDP’ zijn, hoe beter we elkaar kunnen herinneren aan de kernwaardes van IEDP."

Certificering
Inmiddels heeft Nederland bijna vijftig plezier-gecertificeerde bedrijven. "Met een IEDP-certificering geven de mensen binnen een organisatie aan zich te willen inspannen voor het zorgen voor, en bewaken van een goede werksfeer. Zowel intern als extern. Medewerkers hebben zorg en aandacht voor elkaar, bieden elkaar steun en richten zich positief op kansen en de toekomst."

Als plezier niet uit de mensen zelf komt, leggen we het toch gewoon op papier vast? Geluk op afspraak, plezier volgens de procedure. Zo éénvoudig kan het zijn.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.