Personeelslog

Connect! Managementboek van het jaar

'Connect!' is gekozen tot Managementboek van het jaar. In dit boek beschrijft adviseur Menno Lanting de gevolgen die de opkomst van sociale media heeft voor organisaties en hun management. De zes boeken die genomineerd waren voor het Managementboek van 2011, voorspellen volgens de jury alle zes "het einde van de klassieke regels van organiseren en managen". "Regels die nog steeds in veel organisaties gelden. Als je naar de zes kijkt dan kan de manager het niet meer in zijn eentje regelen, moet hij iets met emoties, moet hij weten wat hij wil met sociale netwerken en om iets te veranderen moet hij of zij luisteren en mensen actief betrekken", aldus juryvoorzitter Rudy Kor, organisatieadviseur van Twynstra Gudde. Hyves, Twitter en Facebook Menno Lanting, adviseur bij leiderschapscentrum De Baak, heeft met 'Connect!' het winnende Managementboek geschreven. Het is een boek dat duidelijk maakt dat "managers de zaken niet meer in hun eentje kunnen regelen, maar in plaats daarvan gebruik moeten maken van sociale netwerken zoals Hyves, Twitter en Facebook", aldus het juryrapport. "Deze sociale netwerken zijn meer dan broeinesten voor digitale hangjongeren. Ze zijn niet alleen relevant zijn voor onze kinderen die dag en nacht op Hyves, Facebook, Twitter en blogs met de wereld aan het communiceren zijn: het is een managementvraagstuk." 'Connect!' helpt managers en HR-professionals bij het nadenken over de gevolgen die online sociale netwerken hebben voor hun organisatie.

Menno Lanting, auteur van Connect! Managementboek van het jaar'Connect!' is gekozen tot Managementboek van het jaar. In dit boek beschrijft adviseur Menno Lanting de gevolgen die de opkomst van sociale media heeft voor organisaties en hun management.

De zes boeken die genomineerd waren voor het Managementboek van 2011, voorspellen volgens de jury alle zes "het einde van de klassieke regels van organiseren en managen".
"Regels die nog steeds in veel organisaties gelden. Als je naar de zes kijkt dan kan de manager het niet meer in zijn eentje regelen, moet hij iets met emoties, moet hij weten wat hij wil met sociale netwerken en om iets te veranderen moet hij of zij luisteren en mensen actief betrekken", aldus juryvoorzitter Rudy Kor, organisatieadviseur van Twynstra Gudde.

Hyves, Twitter en Facebook
Menno Lanting, adviseur bij leiderschapscentrum De Baak, heeft met 'Connect!' het winnende Managementboek geschreven.
Het is een boek dat duidelijk maakt dat "managers de zaken niet meer in hun eentje kunnen regelen, maar in plaats daarvan gebruik moeten maken van sociale netwerken zoals Hyves, Twitter en Facebook", aldus het juryrapport.
"Deze sociale netwerken zijn meer dan broeinesten voor digitale hangjongeren. Ze zijn niet alleen relevant zijn voor onze kinderen die dag en nacht op Hyves, Facebook, Twitter en blogs met de wereld aan het communiceren zijn: het is een managementvraagstuk."

'Connect!' helpt managers en HR-professionals bij het nadenken over de gevolgen die online sociale netwerken hebben voor hun organisatie.