Personeelslog

De Grootste Familie van Nederland betaalt het best

Vandaag heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een eigen onderzoek gepubliceerd naar de (top)inkomens in de publieke sector. Zo blijkt dat maar liefst 1.100 (semi) ambtenaren meer verdienen dan een minister. Oh ja, somberde minister Remkes in TV-programma Nova, het gaat misschien om het topje van de ijsberg. Want zijn ministerie had alleen de arbeidscontracten onderzocht. Dure freelancers met een eigen BV zijn buiten schot gebleven. Bij deze mooie salarissen gaat het niet zozeer om de regelmakers in Den Haag of andere klerken die het met een OV-jaarkaart moeten doen in plaats van een auto met chauffeur. In de topverdieners top 5 gaat het onder anderen om een toezichthouder op de financiële markt, een topman van een zorgverzekeraar en een manager van een woningbouwvereniging. De hoogste salarissen vinden we bij de publieke omroep, bij de Tros. Deze Grootste Familie van Nederland heeft de duurstbetaalde (semi) ambtenaar van Nederland met een jaarsalaris van € 593.000. Welke programmamaker is ons zoveel waard?

Vandaag heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een eigen onderzoek gepubliceerd naar de (top)inkomens in de publieke sector. Zo blijkt dat maar liefst 1.100 (semi) ambtenaren meer verdienen dan een minister. Oh ja, somberde minister Remkes in TV-programma Nova, het gaat misschien om het topje van de ijsberg. Want zijn ministerie had alleen de arbeidscontracten onderzocht. Dure freelancers met een eigen BV zijn buiten schot gebleven.

Bij deze mooie salarissen gaat het niet zozeer om de regelmakers in Den Haag of andere klerken die het met een OV-jaarkaart moeten doen in plaats van een auto met chauffeur. In de topverdieners top 5 gaat het onder anderen om een toezichthouder op de financiële markt, een topman van een zorgverzekeraar en een manager van een woningbouwvereniging.
De hoogste salarissen vinden we bij de publieke omroep, bij de Tros. Deze Grootste Familie van Nederland heeft de duurstbetaalde (semi) ambtenaar van Nederland met een jaarsalaris van € 593.000.
Welke programmamaker is ons zoveel waard?