Personeelslog

De opvolger van RSI heet EHS

Zoveel publiciteit is er niet meer rondom RSI. Toevallig of niet horen we ook minder van mensen met een muisarm. Gelukkig is er een opvolger: EHS. Dat staat voor Elektrische HyperSensitiviteit. Om een trendy aandoening te kunnen worden, is er ook al een beter bekkende naam bedacht: Elektrostress. Volgens de Stichting Elektrische Hypersensitiviteit heeft nu ongeveer 1,5% van de bevolking last van elektromagnetische velden die worden veroorzaakt door onder meer zenders, huishoudelijke apparaten en bedrijfselektronica. Deze 'elektrogevoeligen' kunnen - afhankelijk van de frequenties van de elektromagnetische velden - een reeks gezondheidsklachten hebben: chronische vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, oorsuizingen, huiduitslag. Als elektrostress aanslaat, zullen we dit snel merken aan het ziekteverzuim. Te beginnen na 8 december, wanneer er een internationaal symposium over wordt gehouden in Utrecht.

Zoveel publiciteit is er niet meer rondom RSI. Toevallig of niet horen we ook minder van mensen met een muisarm. Gelukkig is er een opvolger: EHS. Dat staat voor Elektrische HyperSensitiviteit. Om een trendy aandoening te kunnen worden, is er ook al een beter bekkende naam bedacht: Elektrostress.

Volgens de Stichting Elektrische Hypersensitiviteit heeft nu ongeveer 1,5% van de bevolking last van elektromagnetische velden die worden veroorzaakt door onder meer zenders, huishoudelijke apparaten en bedrijfselektronica. Deze 'elektrogevoeligen' kunnen - afhankelijk van de frequenties van de elektromagnetische velden - een reeks gezondheidsklachten hebben: chronische vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, oorsuizingen, huiduitslag.

Als elektrostress aanslaat, zullen we dit snel merken aan het ziekteverzuim. Te beginnen na 8 december, wanneer er een internationaal symposium over wordt gehouden in Utrecht.