Personeelslog

De vacaturetekst voor een minister

Hoe werf je een minister in deze hectische tijd? Tegenover de ondankbare taak van bezuinigen, bezuinigen en nog eens bezuinigen staan veel negatieve aandacht, het opgeven van een privé-leven en een relatief bescheiden salaris. Om de politieke recruiters te helpen, heeft Christiaan Weijts, columnist van nrc.next, alvast een wervende vacaturetekst opgesteld. In zijn hilarische functieomschrijving zijn zowel de politiek incorrecte teksten als de brave vacaturecliché's te lezen: "Je dagelijkse werkomgeving is een broeinest van elkaar wantrouwende egotrippers, ruziezoekers en slinkse types die in het geniep hun zin proberen door te drukken het prachtige, monumentale Binnenhof."

Hoe werf je een minister in deze hectische tijd? Tegenover de ondankbare taak van bezuinigen, bezuinigen en nog eens bezuinigen staan veel negatieve aandacht, het opgeven van een privé-leven en een relatief bescheiden salaris.
Om de politieke recruiters te helpen, heeft Christiaan Weijts, columnist van nrc.next, alvast een wervende vacaturetekst opgesteld.
In zijn hilarische functieomschrijving zijn zowel de politiek incorrecte teksten als de brave vacaturecliché's te lezen: "Je dagelijkse werkomgeving is een broeinest van elkaar wantrouwende egotrippers, ruziezoekers en slinkse types die in het geniep hun zin proberen door te drukken het prachtige, monumentale Binnenhof."