De vroege voorjaarsschoonmaak van Aart Jan

Alles afstoffen, goed soppen en vooral veel troep opruimen. Zo deed mijn moeder het in het voorjaar. Minister Aart Jan de Geus en staatssecretaris Henk van Hoof (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zijn dit jaar vroeg met hun variant van de voorjaarsschoonmaak. In een persbericht laten beide bewindslieden weten dat zij in één klap 46 (zesenveertig!) verouderde wetten willen intrekken. Het gaat vooral om wetten met verlopen overgangsregelingen. "Voor juristen is het duidelijk dat de oude en overbodige wetten geen betekenis meer hebben, maar ze staan nog wel in boekenkasten en bestanden op de computer. Dat vinden De Geus en Van Hoof lastig voor burgers, bedrijfsleven, belangengroepen en betrokken organisaties", aldus het persbericht. Om de oude wetten in te trekken is overigens nog wel één nieuwe ‘opruimwet’ nodig. Bij de grote schoonmaak ging mijn moeder overigens een stuk verder. Om weer kastruimte te krijgen, gooide zij ook kleding weg die weliswaar niet tot de draad versleten was, maar wel uit de mode. Zo zijn er ongetwijfeld nog veel wetten te vinden die nog steeds gelden, maar waaraan we geen behoefte meer hebben. Ik ben benieuwd wanneer die bij het vuilnis worden gezet.

Alles afstoffen, goed soppen en vooral veel troep opruimen. Zo deed mijn moeder het in het voorjaar. Minister Aart Jan de Geus en staatssecretaris Henk van Hoof (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zijn dit jaar vroeg met hun variant van de voorjaarsschoonmaak.
In een persbericht laten beide bewindslieden weten dat zij in één klap 46 (zesenveertig!) verouderde wetten willen intrekken. Het gaat vooral om wetten met verlopen overgangsregelingen. "Voor juristen is het duidelijk dat de oude en overbodige wetten geen betekenis meer hebben, maar ze staan nog wel in boekenkasten en bestanden op de computer. Dat vinden De Geus en Van Hoof lastig voor burgers, bedrijfsleven, belangengroepen en betrokken organisaties", aldus het persbericht.
Om de oude wetten in te trekken is overigens nog wel één nieuwe ‘opruimwet’ nodig.

Bij de grote schoonmaak ging mijn moeder overigens een stuk verder. Om weer kastruimte te krijgen, gooide zij ook kleding weg die weliswaar niet tot de draad versleten was, maar wel uit de mode. Zo zijn er ongetwijfeld nog veel wetten te vinden die nog steeds gelden, maar waaraan we geen behoefte meer hebben. Ik ben benieuwd wanneer die bij het vuilnis worden gezet.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?