Personeelslog

Defensie wil van topsporter af die geen voorbeeld meer is

Oud-wereldkampioen turnen Yuri van Gelder heeft toegegeven cocaine te hebben gebruikt. Voor Defensie aanleiding de topsporter die zij in dienst had te schorsen, waarschijnlijk gevolgd door een definitief ontslag. Een jaar geleden schreef Personeelslog over de inzet van topsporters door de recruiters van Defensie. Voor vier jaar Het leger heeft een programma waarin topsporters voor vier jaar in dienst worden genomen. In ruil voor publiciteit en voor een deel regulier werk krijgen deze bijzondere werknemers de kans om volop te trainen als topsporter. “We vinden het belangrijk dat de sporters in de publiciteit etaleren dat ze bij ons werken en dat ze onze cultuur goed uitdragen", aldus een woordvoerder van Defensie een jaar geleden. Voorbeeld Hoe tragisch ook voor Van Gelder, zijn werkgever heeft hem ook nu als voorbeeld gesteld. Defensie gebruikt het incident om zijn werknemers duidelijk te maken dat zij drugs niet tolereert. Van geen enkele werknemer.

Oud-wereldkampioen turnen Yuri van Gelder heeft toegegeven cocaine te hebben gebruikt. Voor Defensie aanleiding de topsporter die zij in dienst had te schorsen, waarschijnlijk gevolgd door een definitief ontslag.

Een jaar geleden schreef Personeelslog over de inzet van topsporters door de recruiters van Defensie.

Voor vier jaar
Het leger heeft een programma waarin topsporters voor vier jaar in dienst worden genomen. In ruil voor publiciteit en voor een deel regulier werk krijgen deze bijzondere werknemers de kans om volop te trainen als topsporter.

“We vinden het belangrijk dat de sporters in de publiciteit etaleren dat ze bij ons werken en dat ze onze cultuur goed uitdragen", aldus een woordvoerder van Defensie een jaar geleden.

Voorbeeld
Hoe tragisch ook voor Van Gelder, zijn werkgever heeft hem ook nu als voorbeeld gesteld. Defensie gebruikt het incident om zijn werknemers duidelijk te maken dat zij drugs niet tolereert. Van geen enkele werknemer.