Personeelslog

'Door crisis weinig innovatie in HR'

De uitreiking van de Human Talent Trophy had een mooi feestje moeten worden op 30 november. Op het laatste moment ziet de organisatie er vanaf. Er waren zo weinig innovatieve inzendingen voor de prijs dat jury en sponsors hebben besloten dit jaar géén award uit te reiken. Volgens de organisatie zijn werkgevers als gevolg van de economische crisis nauwelijks "toegekomen aan de ontwikkeling van innovatief HRM beleid". De Human Talent Trophy, die de organisatie zelf omschrijft als "een prestigieuze award", is bestemd voor de werkgever "die een opvallende prestatie heeft verricht op het gebied van Human Resource Management". De Human Talent Trophy-prijs wordt sinds 1998 te worden uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Zorggroep Noordwest-Veluwe (2008), ArboNed (2007), Rabobank Utrecht-Nieuwegein (2005). Het Nieuwe Werken Dit jaar had de organisatie de prijs willen uitreiken aan een HR-professional die zijn/haar organisatie goed heeft voorbereid op Het Nieuwe Werken. Maar dat feest gaat niet door. Hoeveel aandacht de laatste maanden ook uitging naar Het Nieuwe Werken, de jury heeft maar weinig innovatieve inzendingen op dit terrein ontvangen. Economische crisis De HR-professionals bleken druk met andere dingen dan innovatief HR-beleid, begrijpen we uit een korte verklaring op de homepage van Human Talent Trophy. "Uit de vele berichtgevingen uit de markt blijkt dat de HR afdelingen herstellende zijn van de ingrijpende reorganisaties en saneringen als gevolg van de economische crisis. Men is de afgelopen jaren nauwelijks toegekomen aan de ontwikkeling van innovatief HRM beleid. Wij wensen alle HR professionals veel succes en wijsheid toe met de herstructurering van de eigen afdelingen." Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Géén Human Talent Trophy dit jaarDe uitreiking van de Human Talent Trophy had een mooi feestje moeten worden op 30 november. Op het laatste moment ziet de organisatie er vanaf.
Er waren zo weinig innovatieve inzendingen voor de prijs dat jury en sponsors hebben besloten dit jaar géén award uit te reiken. Volgens de organisatie zijn werkgevers als gevolg van de economische crisis nauwelijks "toegekomen aan de ontwikkeling van innovatief HRM beleid".

De Human Talent Trophy, die de organisatie zelf omschrijft als "een prestigieuze award", is bestemd voor de werkgever "die een opvallende prestatie heeft verricht op het gebied van Human Resource Management".
De Human Talent Trophy-prijs wordt sinds 1998 te worden uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Zorggroep Noordwest-Veluwe (2008), ArboNed (2007), Rabobank Utrecht-Nieuwegein (2005).

Het Nieuwe Werken
Dit jaar had de organisatie de prijs willen uitreiken aan een HR-professional die zijn/haar organisatie goed heeft voorbereid op Het Nieuwe Werken.
Maar dat feest gaat niet door. Hoeveel aandacht de laatste maanden ook uitging naar Het Nieuwe Werken, de jury heeft maar weinig innovatieve inzendingen op dit terrein ontvangen.

Economische crisis
De HR-professionals bleken druk met andere dingen dan innovatief HR-beleid, begrijpen we uit een korte verklaring op de homepage van Human Talent Trophy.
"Uit de vele berichtgevingen uit de markt blijkt dat de HR afdelingen herstellende zijn van de ingrijpende reorganisaties en saneringen als gevolg van de economische crisis. Men is de afgelopen jaren nauwelijks toegekomen aan de ontwikkeling van innovatief HRM beleid. Wij wensen alle HR professionals veel succes en wijsheid toe met de herstructurering van de eigen afdelingen."

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.