Personeelslog

Driekwart bedrijven vindt moeilijk personeel

Uit de eerste editie van de Bedrijfsbarometer, een onderzoek van Ernst & Young onder 600 managers van bedrijven tot 1000 werknemers, blijkt dat driekwart van hen moeite heeft met het vinden en aantrekken van goed personeel. Ook verschijnt vandaag een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau waaruit blijkt dat de werkloosheid onder allochtone jongeren (met 40%) tweemaal zo hoog is als onder autochtone. Natuurlijk zullen er grote groepen jongeren zijn die niet de juiste kwalificaties hebben, maar toch vraag ik me af of de bedrijven op zoek naar personeel wel in de juiste vijver vissen.

Uit de eerste editie van de Bedrijfsbarometer, een onderzoek van Ernst & Young onder 600 managers van bedrijven tot 1000 werknemers, blijkt dat driekwart van hen moeite heeft met het vinden en aantrekken van goed personeel.
Ook verschijnt vandaag een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau waaruit blijkt dat de werkloosheid onder allochtone jongeren (met 40%) tweemaal zo hoog is als onder autochtone.
Natuurlijk zullen er grote groepen jongeren zijn die niet de juiste kwalificaties hebben, maar toch vraag ik me af of de bedrijven op zoek naar personeel wel in de juiste vijver vissen.