Personeelslog

Eenderde ICT-ers neust in personeelsvertrouwelijke informatie

Eenderde van de ICT-ers kan de verleiding niet weerstaan: zij neuzen rond in het bedrijfsnetwerk op zoek naar personeelsdossiers, salarisgegevens, persoonlijke e-mail en privé-informatie van werknemers. Dat is de conclusie uit een Amerikaans onderzoek van Cyber-Ark onder 200 IT-professionals. Voor nieuwsgierige ICT-ers is dit rondneuzen een fluitje van een cent. Want voor hun werk hebben zij vaak toegang tot alle informatie uit de ICT-systemen, bijvoorbeeld via speciale wachtwoorden. Of dit niet erg genoeg is, blijkt dat ICT-ers die het bedrijf hebben verlaten, door de slechte beveiliging van de systemen vaak toegang houdt tot de vertrouwelijke informatie van hun voormalige werkgever. Is jouw organisatie ook zo lek? Kunnen concurrenten en eventuele andere kwaadwillenden via een gefrusteerde nerd ook bij alle vertrouwelijke informatie?

Eenderde van de ICT-ers kan de verleiding niet weerstaan: zij neuzen rond in het bedrijfsnetwerk op zoek naar personeelsdossiers, salarisgegevens, persoonlijke e-mail en privé-informatie van werknemers. Dat is de conclusie uit een Amerikaans onderzoek van Cyber-Ark onder 200 IT-professionals.
Voor nieuwsgierige ICT-ers is dit rondneuzen een fluitje van een cent. Want voor hun werk hebben zij vaak toegang tot alle informatie uit de ICT-systemen, bijvoorbeeld via speciale wachtwoorden.

Of dit niet erg genoeg is, blijkt dat ICT-ers die het bedrijf hebben verlaten, door de slechte beveiliging van de systemen vaak toegang houdt tot de vertrouwelijke informatie van hun voormalige werkgever.

Is jouw organisatie ook zo lek? Kunnen concurrenten en eventuele andere kwaadwillenden via een gefrusteerde nerd ook bij alle vertrouwelijke informatie?