Personeelslog

Eenvoudig CV's vinden

Handige recruiters wisten het natuurlijk al. Via zoekmachine Google kun je veel, heel veel CV's vinden. Het vervelende is alleen dat deze vaak verstopt zitten tussen een veel grotere hoeveelheid zoekresultaten die niet relevant zijn. Voor mensen die niet precies weten hoe je door het gebruik van de juiste zoek-termen gericht CV's kunt zoeken, is er sinds kort CVinder. CVinder, een initiatief van de online recruiters van Netwerven, maakt het een stuk makkelijker om via Google CV's te vinden. En het is nog gratis ook. CVinder werkt eenvoudig. Tik één of meer trefwoorden in en bijvoorbeeld een plaatsnaam en zie hoeveel CV's eruit rollen. Dat kunnen CV's zijn van potentiële werknemers, maar bijvoorbeeld ook van freelancers (ZZP-ers) in de buurt. Openbare CV's CVinder is een hele leuke service. Maar juist omdat CVinder zo eenvoudig CV's opduikelt, valt het des te meer op welke CV's Google niet achterhaalt. Want CVinder is beperkt tot openbare CV's die niet voor zoekmachines zijn afgesloten. CV's van kandidaten die bijvoorbeeld bij vacaturesites staan ingeschreven, zul je op deze manier niet vinden. Wat ik vooral miste in mijn steekproef, waren de professionals die hun CV bij LinkedIn hebben achtergelaten.

CVinderHandige recruiters wisten het natuurlijk al. Via zoekmachine Google kun je veel, heel veel CV's vinden. Het vervelende is alleen dat deze vaak verstopt zitten tussen een veel grotere hoeveelheid zoekresultaten die niet relevant zijn.

Voor mensen die niet precies weten hoe je door het gebruik van de juiste zoek-termen gericht CV's kunt zoeken, is er sinds kort CVinder.

CVinder, een initiatief van de online recruiters van Netwerven, maakt het een stuk makkelijker om via Google CV's te vinden. En het is nog gratis ook.
CVinder werkt eenvoudig. Tik één of meer trefwoorden in en bijvoorbeeld een plaatsnaam en zie hoeveel CV's eruit rollen. Dat kunnen CV's zijn van potentiële werknemers, maar bijvoorbeeld ook van freelancers (ZZP-ers) in de buurt.

Openbare CV's
CVinder is een hele leuke service. Maar juist omdat CVinder zo eenvoudig CV's opduikelt, valt het des te meer op welke CV's Google niet achterhaalt. Want CVinder is beperkt tot openbare CV's die niet voor zoekmachines zijn afgesloten. CV's van kandidaten die bijvoorbeeld bij vacaturesites staan ingeschreven, zul je op deze manier niet vinden.
Wat ik vooral miste in mijn steekproef, waren de professionals die hun CV bij LinkedIn hebben achtergelaten.