Personeelslog

En de prijs voor de "minst slechte vacaturesite" gaat naar ...Vacaturekrant

Vacaturekrant.nl is de "minst slechte vacaturesite" van Nederland. Dat is tenminste de mening van het weblog RecruitmentMatters dat de 13 grootste vacaturesites heeft onderzocht. "Geen van de vacaturesites biedt de bezoeker een goede ervaring; en Vacaturekrant is de enige site die een redelijke ervaring biedt." Voor werkgevers met een recruitmentsite bestaan inmiddels al enkele jaren twee concurrerende prijzen: de Gouden Cursor en de Beste Digitale Sollicitatie-ervaring. 13 grootste vacaturesites Marc Drees van RecruitmentMatters miste in het prijzencircus nog de verkiezing van de beste vacaturesite. Van de honderden vacaturesites in Nederland heeft Drees de dertien grootste vacaturesites uitgebreid getest: Bijbanen, Careerbuilder, Intermediair, ITJobboard, Jobnews, Jobtrack, Megajobs, Monsterboard, Nationale Vacaturebank, NUwerk, Stepstone, Vacaturekrant en Werk.nl. De sites zijn op twee manieren beoordeeld vanuit het perspectief van de werkzoekende. Allereerst heeft de kritische bezoeker bij elke site zes opdrachten uitgevoerd om de gebruikersvriendelijkheid van de site te testen. Vervolgens heeft RecruitmentMatters het primaire proces van de site onder de loep genomen: vanaf het zoeken naar passende vacatures tot en met het ontvangen van een reactie op een online sollicitatie. Nog net redelijk Het uitgebreide onderzoek heeft maandenlang bij RecruitmentMatters artikelen opgeleverd over de zoektocht naar de beste vacaturesite. Aan het eind van zijn reeks artikelen komt Drees zuinigjes niet verder dan het noemen van "de minst slechte vacaturesite". "Alleen Vacaturekrant biedt de bezoeker (nog net) een redelijke ervaring. En niet meer dan dat. Monsterboard, Careerbuilder en Nationale Vacaturebank zitten elkaar (en Vacaturekrant) op de hielen maar bieden de bezoeker alledrie een matige ervaring." Volgend jaar krijgen de vacaturesites een herkansing. Marc Drees heeft al aangekondigd dat hij zijn onderzoek volgend jaar zal herhalen. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Vacaturekrant.nl is de "minst slechte vacaturesite" van Nederland.
Dat is tenminste de mening van het weblog RecruitmentMatters dat de 13 grootste vacaturesites heeft onderzocht.
"Geen van de vacaturesites biedt de bezoeker een goede ervaring; en Vacaturekrant is de enige site die een redelijke ervaring biedt."

Voor werkgevers met een recruitmentsite bestaan inmiddels al enkele jaren twee concurrerende prijzen: de Gouden Cursor en de Beste Digitale Sollicitatie-ervaring.

13 grootste vacaturesites
Marc Drees van RecruitmentMatters miste in het prijzencircus nog de verkiezing van de beste vacaturesite.
Van de honderden vacaturesites in Nederland heeft Drees de dertien grootste vacaturesites uitgebreid getest: Bijbanen, Careerbuilder, Intermediair, ITJobboard, Jobnews, Jobtrack, Megajobs, Monsterboard, Nationale Vacaturebank, NUwerk, Stepstone, Vacaturekrant en Werk.nl.

De sites zijn op twee manieren beoordeeld vanuit het perspectief van de werkzoekende. Allereerst heeft de kritische bezoeker bij elke site zes opdrachten uitgevoerd om de gebruikersvriendelijkheid van de site te testen. Vervolgens heeft RecruitmentMatters het primaire proces van de site onder de loep genomen: vanaf het zoeken naar passende vacatures tot en met het ontvangen van een reactie op een online sollicitatie.

Nog net redelijk
Het uitgebreide onderzoek heeft maandenlang bij RecruitmentMatters artikelen opgeleverd over de zoektocht naar de beste vacaturesite.
Aan het eind van zijn reeks artikelen komt Drees zuinigjes niet verder dan het noemen van "de minst slechte vacaturesite".
"Alleen Vacaturekrant biedt de bezoeker (nog net) een redelijke ervaring. En niet meer dan dat. Monsterboard, Careerbuilder en Nationale Vacaturebank zitten elkaar (en Vacaturekrant) op de hielen maar bieden de bezoeker alledrie een matige ervaring."

Volgend jaar krijgen de vacaturesites een herkansing. Marc Drees heeft al aangekondigd dat hij zijn onderzoek volgend jaar zal herhalen.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.