Personeelslog

Engelse Jobcentres zoeken langdurig werklozen thuis op

De Engelse arbeidsbureaus, Jobcentres, gaan in 16 bijstandswijken langdurig werklozen thuis opzoeken. Op deze manier wil de regering tegengaan dat gezinnen generatie op generatie in een uitkering blijven hangen. Het initiatief van de Engelse regering is opvallend. Tot voor kort schreven Engelse media dat de Jobcentres compleet waren overvallen door de sterke groei van de werkloosheid als gevolg van de crisis. Zij hadden onvoldoende capaciteit om de grote stroom werklozen op te vangen. Uitkeringsleefstijl Hoewel het al moeilijk blijkt om de jongste crisis-werklozen weer aan de slag te helpen, doet de Engelse regering er nog een schep boven op. Het moet maar eens afgelopen zijn met de uitkeringsleefstijl die in sommige wijken van generatie op generatie overgaat, aldus een bericht in the Guardian. De consulenten van de Jobcentres moeten de wijk in om langdurig werklozen op te zoeken. Dat kan via wijkcentra en clubhuizen, maar ook via thuisbezoek. De consulenten moeten op deze manier werklozen weer in contact te brengen met de arbeidsmarkt. Weinig begeleiding Of het echt gaat helpen, is de vraag. Allereerst hebben werkgevers het personeel nog steeds voor het uitkiezen. Zolang dat zo is, zullen zij niet snel een langdurig werkloze aannemen. Daarnaast krijgen de Jobcentres niet veel tijd om de langdurig werklozen naar werk te begeleiden. Elke consulent krijgt maar liefst 1.000 werklozen in zijn portefeuille. Zullen de Jobcentres met deze vorm van speed-daten langdurig werklozen kunnen motiveren om in de benen te komen? Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

De Engelse arbeidsbureaus, Jobcentres, gaan in 16 bijstandswijken langdurig werklozen thuis opzoeken. Op deze manier wil de regering tegengaan dat gezinnen generatie op generatie in een uitkering blijven hangen.

Het initiatief van de Engelse regering is opvallend. Tot voor kort schreven Engelse media dat de Jobcentres compleet waren overvallen door de sterke groei van de werkloosheid als gevolg van de crisis. Zij hadden onvoldoende capaciteit om de grote stroom werklozen op te vangen.

Uitkeringsleefstijl
Hoewel het al moeilijk blijkt om de jongste crisis-werklozen weer aan de slag te helpen, doet de Engelse regering er nog een schep boven op. Het moet maar eens afgelopen zijn met de uitkeringsleefstijl die in sommige wijken van generatie op generatie overgaat, aldus een bericht in the Guardian.

De consulenten van de Jobcentres moeten de wijk in om langdurig werklozen op te zoeken. Dat kan via wijkcentra en clubhuizen, maar ook via thuisbezoek. De consulenten moeten op deze manier werklozen weer in contact te brengen met de arbeidsmarkt.

Weinig begeleiding
Of het echt gaat helpen, is de vraag. Allereerst hebben werkgevers het personeel nog steeds voor het uitkiezen. Zolang dat zo is, zullen zij niet snel een langdurig werkloze aannemen.
Daarnaast krijgen de Jobcentres niet veel tijd om de langdurig werklozen naar werk te begeleiden. Elke consulent krijgt maar liefst 1.000 werklozen in zijn portefeuille. Zullen de Jobcentres met deze vorm van speed-daten langdurig werklozen kunnen motiveren om in de benen te komen?

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.