Personeelslog

Er is altijd ergens een betere vacaturesite

De filerijders onder ons kunnen erover meepraten. Steeds meer radiocommercials zijn wervingsspots: van bedrijven die dringend personeel zoeken, uitzendbureaus (die zich steeds vaker afficheren als een werving & selectiebureau) en van vacaturessites natuurlijk. In al dat reclamegeweld vallen de radio- en TV-spots van vacaturesite Monsterboard op. Niet vanwege de inhoud van de commercials, maar vooral vanwege de negatieve toon. Een radiocommercial bijvoorbeeld over een wielrenner: "Betrapt op doping? Ontken alles en neem een andere arts. Zo is het ook met banen. Er is altijd ergens een betere." Ook in de spots gericht op werkgevers wordt dezelfde negatieve strategie gebruikt. Medewerkers die een foutje maken? "Er zijn altijd ergens betere." Natuurlijk moet reclame opvallen. Natuurlijk zijn de spots grappig bedoeld. Maar willen medewerkers werken bij een bedrijf dat hen als het beter uitkomt, weggooit als oude schoenen? Willen bedrijven investeren in medewerkers die snel alles uit hun handen laten vallen, als ze elders een kans vermoeden? Vacaturesites met verkeerde humor? Er is altijd ergens een betere. Go, go, go!

De filerijders onder ons kunnen erover meepraten. Steeds meer radiocommercials zijn wervingsspots: van bedrijven die dringend personeel zoeken, uitzendbureaus (die zich steeds vaker afficheren als een werving & selectiebureau) en van vacaturessites natuurlijk.

In al dat reclamegeweld vallen de radio- en TV-spots van vacaturesite Monsterboard op. Niet vanwege de inhoud van de commercials, maar vooral vanwege de negatieve toon.
Een radiocommercial bijvoorbeeld over een wielrenner: "Betrapt op doping? Ontken alles en neem een andere arts. Zo is het ook met banen. Er is altijd ergens een betere." Ook in de spots gericht op werkgevers wordt dezelfde negatieve strategie gebruikt. Medewerkers die een foutje maken? "Er zijn altijd ergens betere."

Natuurlijk moet reclame opvallen. Natuurlijk zijn de spots grappig bedoeld. Maar willen medewerkers werken bij een bedrijf dat hen als het beter uitkomt, weggooit als oude schoenen? Willen bedrijven investeren in medewerkers die snel alles uit hun handen laten vallen, als ze elders een kans vermoeden?

Vacaturesites met verkeerde humor? Er is altijd ergens een betere. Go, go, go!