Personeelslog

Flex meer vast en vast meer flex?

In aanloop naar de Participatietop tussen sociale partners en het nieuwe kabinet voeren de partijen alvast de druk op. Waar werkgevers de ontslagbescherming op de agenda willen zetten, wil vakbond CNV juist praten over de verbetering van de positie van flexwerkers. Half miljoen flexwerkers Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft een flexibel contract, zoals een uitzendovereenkomst of een tijdelijk contract. Volgens onderzoek van het CNV zijn deze flexwerkers goed voor 44% van de nieuwe WW-aanvragen. "De grens is bereikt. De WW is nooit bedoeld als ondernemersrisicoverzekering", schrijft CNV-voorman René Paas in zijn weblog. "Nieuwe maatregelen moeten kansen van mensen met een tijdelijk contract vergroten en tegengaan dat de WW een afvoerput blijft waar werkgevers flexwerkers dumpen." Versoepelen ontslagrecht Werkgevers willen waarschijnlijk wel meewerken aan de verbetering van de positie van de flexwerkers als in ruil daarvoor het vaste personeel meer flexibel wordt. Bijvoorbeeld door het "veel te bureaucratische en te dure ontslagrecht" te versoepelen. Maar dat de vakbonden deze uitruil willen maken, is niet waarschijnlijk. Want hun leden hebben vaker een vast dienstverband dan een uitzendbaan.

In aanloop naar de Participatietop tussen sociale partners en het nieuwe kabinet voeren de partijen alvast de druk op. Waar werkgevers de ontslagbescherming op de agenda willen zetten, wil vakbond CNV juist praten over de verbetering van de positie van flexwerkers.

Half miljoen flexwerkers
Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft een flexibel contract, zoals een uitzendovereenkomst of een tijdelijk contract. Volgens onderzoek van het CNV zijn deze flexwerkers goed voor 44% van de nieuwe WW-aanvragen.
"De grens is bereikt. De WW is nooit bedoeld als ondernemersrisicoverzekering", schrijft CNV-voorman René Paas in zijn weblog. "Nieuwe maatregelen moeten kansen van mensen met een tijdelijk contract vergroten en tegengaan dat de WW een afvoerput blijft waar werkgevers flexwerkers dumpen."

Versoepelen ontslagrecht
Werkgevers willen waarschijnlijk wel meewerken aan de verbetering van de positie van de flexwerkers als in ruil daarvoor het vaste personeel meer flexibel wordt. Bijvoorbeeld door het "veel te bureaucratische en te dure ontslagrecht" te versoepelen. Maar dat de vakbonden deze uitruil willen maken, is niet waarschijnlijk. Want hun leden hebben vaker een vast dienstverband dan een uitzendbaan.