Personeelslog

Fooi voor virtuele Randstad-vacatures

Eerder vandaag schreef Personeelslog over de activiteiten van Randstad in de virtuele wereld Second Life. Het virtuele uitzendbureau bemiddelt in medewerkers die virtuele vestigingen in Second Life bemensen. Vanachter een computer letten zij op de bezoekers, heten hen welkom, helpen hen op weg en beantwoorden vragen voor de bedrijven. Nadat de publiciteit haar werk heeft gedaan, zijn van de ondersteunende site de banen verdwenen die in harde Euro's worden betaald. Overgebleven zijn 'vacatures' die alleen Linden-dollars (de virtuele munt van Second Life) opleveren. Met deze Linden-dollars kunnen Second Life bewoners virtuele spullen kopen. Ook is het mogelijk om het virtuele geld om te wisselen. De salariëring voor de virtuele vacatures van Randstad loopt uiteen van 11 tot 255 Linden-dollars per uur. Gelukkig heeft de site van het uitzendbureau een omrekenmodule. Voor 11 Linden-dollars krijg je 3 eurocent; voor 255 Linden-dollars 72 eurocent. Ook in de virtuele wereld koop je hier niet veel voor.

Uit het vacature-overzicht van Randstads virtuele banenEerder vandaag schreef Personeelslog over de activiteiten van Randstad in de virtuele wereld Second Life. Het virtuele uitzendbureau bemiddelt in medewerkers die virtuele vestigingen in Second Life bemensen. Vanachter een computer letten zij op de bezoekers, heten hen welkom, helpen hen op weg en beantwoorden vragen voor de bedrijven.

De omrekenmodule op de Randstad-siteNadat de publiciteit haar werk heeft gedaan, zijn van de ondersteunende site de banen verdwenen die in harde Euro's worden betaald.
Overgebleven zijn 'vacatures' die alleen Linden-dollars (de virtuele munt van Second Life) opleveren. Met deze Linden-dollars kunnen Second Life bewoners virtuele spullen kopen. Ook is het mogelijk om het virtuele geld om te wisselen.
De salariëring voor de virtuele vacatures van Randstad loopt uiteen van 11 tot 255 Linden-dollars per uur. Gelukkig heeft de site van het uitzendbureau een omrekenmodule. Voor 11 Linden-dollars krijg je 3 eurocent; voor 255 Linden-dollars 72 eurocent.

Ook in de virtuele wereld koop je hier niet veel voor.