Personeelslog

Front van boze werknemers voor vrije werktijden

"Vaste kantooruren, te laat voor het eten, bumperstaren... We zijn het zat." Sinds kort verenigen "gefrustreerde en boze werkenden" zich in het Front voor vrije werktijden. Hebben we te maken met de frustaties van hardwerkende Nederlanders of met een reclamestuntje? "Iedereen die werkt kent het fenomeen: hard werken, maar veel uren die productief kunnen zijn gaan verloren. In de file, in de trein, zeker als die vertraagd is", schrijft een Wim de Bruin op de internetsite van het Front voor vrije werktijden. "Maar we moeten wel van 9 tot 5 op onze werkplek zijn, want dan moet er contact zijn met klanten en collega’s. Daar raakt een mens gefrustreerd van! Ikzelf bv. heb een zoontje van 8 en een dochter van 3, die ik graag in bed wil stoppen en een verhaaltje voorlezen. Maar regelmatig liggen ze er al in als ik thuiskom en kan dan alleen nog maar vreselijk balen." Het Front zegt een einde te willen maken "aan het verspillen van kostbare tijd op de werkdag. Zodat er tijd overblijft voor andere dingen." De site maakt echter niet duidelijk hoe het front dit wil bereiken. De site ziet opvallend amateuristisch uit. De aap komt uit de mouw als je de brief downloadt waarin werknemers hun manager kunnen vragen om een laptop met een internetverbinding. De brief verwijst hiervoor naar een aanbieding van een telefoonmaatschappij. Werkgevers hoeven dus niet bang te zijn voor een opstand van hun personeel, aangevuurd door het Front voor vrije werktijden. Want het Front is niet meer dan een reclamestuntje.

Reclamestuntje?"Vaste kantooruren, te laat voor het eten, bumperstaren... We zijn het zat." Sinds kort verenigen "gefrustreerde en boze werkenden" zich in het Front voor vrije werktijden. Hebben we te maken met de frustaties van hardwerkende Nederlanders of met een reclamestuntje?

"Iedereen die werkt kent het fenomeen: hard werken, maar veel uren die productief kunnen zijn gaan verloren. In de file, in de trein, zeker als die vertraagd is", schrijft een Wim de Bruin op de internetsite van het Front voor vrije werktijden.
"Maar we moeten wel van 9 tot 5 op onze werkplek zijn, want dan moet er contact zijn met klanten en collega’s. Daar raakt een mens gefrustreerd van! Ikzelf bv. heb een zoontje van 8 en een dochter van 3, die ik graag in bed wil stoppen en een verhaaltje voorlezen. Maar regelmatig liggen ze er al in als ik thuiskom en kan dan alleen nog maar vreselijk balen."
Het Front zegt een einde te willen maken "aan het verspillen van kostbare tijd op de werkdag. Zodat er tijd overblijft voor andere dingen." De site maakt echter niet duidelijk hoe het front dit wil bereiken.

De site ziet opvallend amateuristisch uit. De aap komt uit de mouw als je de brief downloadt waarin werknemers hun manager kunnen vragen om een laptop met een internetverbinding. De brief verwijst hiervoor naar een aanbieding van een telefoonmaatschappij.
Werkgevers hoeven dus niet bang te zijn voor een opstand van hun personeel, aangevuurd door het Front voor vrije werktijden. Want het Front is niet meer dan een reclamestuntje.