Personeelslog

Gamers moet je hebben

Gamers? Dat zijn toch eenzame nerds die de deur niet uitgaan omdat ze dan hun muis of joystick moeten loslaten? Nee, gamende werknemers zijn een aanwinst voor elk bedrijf. Dat meldt Managers Online op gezag van de Harvard Business Review. Online games lijken op grote complexe werkomgevingen. Spelers in online games hebben volgens Harvard vijf eigenschappen die in zo'n omgeving goed bruikbaar zijn: 1. Gamers zijn resultaatgericht en willen zichzelf continu verbeteren 2. Ze kennen de kracht van teamwerk en de bijdrage van elk individu daaraan 3. Ze houden van constante verandering 4. Ze vinden leren leuk 5. Ze onderzoeken vaak radicale alternatieven en innovatieve strategieën. Zijn dit eigenschappen die online spelers al hadden? Of ontwikkelen gamers die tijdens het spel? Want als dit laatste het geval is, kunnen we het budget voor bedrijfsopleidingen misschien beter besteden aan online games dan aan dure trainers en leslokaties.

' Gamende werknemers aanwinst voor elk bedrijf' Gamers? Dat zijn toch eenzame nerds die de deur niet uitgaan omdat ze dan hun muis of joystick moeten loslaten?

Nee, gamende werknemers zijn een aanwinst voor elk bedrijf. Dat meldt Managers Online op gezag van de Harvard Business Review.

Online games lijken op grote complexe werkomgevingen. Spelers in online games hebben volgens Harvard vijf eigenschappen die in zo'n omgeving goed bruikbaar zijn:
1. Gamers zijn resultaatgericht en willen zichzelf continu verbeteren
2. Ze kennen de kracht van teamwerk en de bijdrage van elk individu daaraan
3. Ze houden van constante verandering
4. Ze vinden leren leuk
5. Ze onderzoeken vaak radicale alternatieven en innovatieve strategieën.

Zijn dit eigenschappen die online spelers al hadden? Of ontwikkelen gamers die tijdens het spel? Want als dit laatste het geval is, kunnen we het budget voor bedrijfsopleidingen misschien beter besteden aan online games dan aan dure trainers en leslokaties.