Personeelslog

'Geen krankzinnig salaris, wel twee leaseauto's'

Detacheringbedrijf Fier Mensenwerk geeft nieuwe medewerkers twee lease-auto’s. "Het lijkt op gekte, maar we doen dit juist heel doordacht", zegt directeur Ron Nieuborg. "Wij willen niet vervallen in het betalen van krankzinnige salarissen. Dan ontstaat er een wedloop met uiteindelijk alleen maar verliezers. Daarom zochten we naar een spraakmakende prikkel, twee auto’s van de zaak." Is de arbeidsmarkt voor ICT-ers en boekhouders echt zo op hol geslagen? Heeft Fier geen marktconforme arbeidsvoorwaarden? Of zijn er andere redenen waarom mensen niet bij dit bedrijf willen werken?

Detacheringbedrijf Fier Mensenwerk geeft nieuwe medewerkers twee lease-auto’s.
"Het lijkt op gekte, maar we doen dit juist heel doordacht", zegt directeur Ron Nieuborg. "Wij willen niet vervallen in het betalen van krankzinnige salarissen. Dan ontstaat er een wedloop met uiteindelijk alleen maar verliezers. Daarom zochten we naar een spraakmakende prikkel, twee auto’s van de zaak."

Is de arbeidsmarkt voor ICT-ers en boekhouders echt zo op hol geslagen? Heeft Fier geen marktconforme arbeidsvoorwaarden? Of zijn er andere redenen waarom mensen niet bij dit bedrijf willen werken?