Personeelslog

Geen wilde plannen uit koffertje

Ook opgelucht ademgehaald na Prinsjesdag? Uit het koffertje vielen deze keer geen grote, nieuwe wilde plannen van het kabinet. Dus geen nieuwe verplichtingen, geen wijzigingen in onze systemen. Met een beetje geluk wordt 2007 een rustig jaar als het gaat om HRM-wetgeving. Want Balkenende 3 is een tussenkabinetje, dat over ons land waakt in afwachting van de vervroegde verkiezingen op 22 november. In het coalitieland dat Nederland is met ingewikkelde formatie-onderhandelingen, zal het nieuwe kabinet op z’n vroegst twee maanden later aantreden. Vervolgens moeten al die nieuwe plannen uit het regeerakkoord in wetten en regels worden vertaald en worden besproken in het parlement. Dat betekent dat in we pas in 2008 de eerste, nieuwe lading wetten kunnen verwachten. Nu we in 2007 minder last krijgen van verplichte nummertjes, kunnen we ons druk maken om zaken die er echt toe doen in een krappere arbeidsmarkt: goed personeel binnenhalen en vasthouden. Kunnen we met z'n allen werken aan de economische groei, zodat het nieuwe kabinet (Balkenende 4 of Bos 1?) zich volgend jaar met Prinsjesdag nog meer op de borst kan kloppen.

Ook opgelucht ademgehaald na Prinsjesdag?
Uit het koffertje vielen deze keer geen grote, nieuwe wilde plannen van het kabinet. Dus geen nieuwe verplichtingen, geen wijzigingen in onze systemen.
Met een beetje geluk wordt 2007 een rustig jaar als het gaat om HRM-wetgeving. Want Balkenende 3 is een tussenkabinetje, dat over ons land waakt in afwachting van de vervroegde verkiezingen op 22 november. In het coalitieland dat Nederland is met ingewikkelde formatie-onderhandelingen, zal het nieuwe kabinet op z’n vroegst twee maanden later aantreden. Vervolgens moeten al die nieuwe plannen uit het regeerakkoord in wetten en regels worden vertaald en worden besproken in het parlement. Dat betekent dat in we pas in 2008 de eerste, nieuwe lading wetten kunnen verwachten.

Nu we in 2007 minder last krijgen van verplichte nummertjes, kunnen we ons druk maken om zaken die er echt toe doen in een krappere arbeidsmarkt: goed personeel binnenhalen en vasthouden. Kunnen we met z'n allen werken aan de economische groei, zodat het nieuwe kabinet (Balkenende 4 of Bos 1?) zich volgend jaar met Prinsjesdag nog meer op de borst kan kloppen.