Personeelslog

Harde landing met boze piloten

Bij grote arbeidsconflicten bouwen vakbonden en de werkgevers aan het onderlinge vertrouwen zodat er een sfeer kan ontstaan waarbij beide partijen in het geheim aan een compromis kunnen sleutelen. Tenminste zo zijn we het in Nederland gewend. In het land van Bush gaat het soms anders. Boze piloten van World Airways hebben een arbeidsconflict met hun werkgever. Meer dan de vuisten ballen kunnen de piloten nog niet, omdat een mediator de partijen een afkoelingsperiode heeft opgelegd tot 28 januari. Als er dan geen overeenstemming is bereikt, kunnen de piloten gaan staken. Om de onderhandelingen kracht bij te zetten, houden de piloten een website in de lucht waarmee ze de media en alle collega's informeren over de actuele stand van zaken. Een interessante web-reality soap. Wie gunt ons in Nederland zo´n doorkijkje?

Bij grote arbeidsconflicten bouwen vakbonden en de werkgevers aan het onderlinge vertrouwen zodat er een sfeer kan ontstaan waarbij beide partijen in het geheim aan een compromis kunnen sleutelen. Tenminste zo zijn we het in Nederland gewend.

In het land van Bush gaat het soms anders. Boze piloten van World Airways hebben een arbeidsconflict met hun werkgever. Meer dan de vuisten ballen kunnen de piloten nog niet, omdat een mediator de partijen een afkoelingsperiode heeft opgelegd tot 28 januari. Als er dan geen overeenstemming is bereikt, kunnen de piloten gaan staken. Om de onderhandelingen kracht bij te zetten, houden de piloten een website in de lucht waarmee ze de media en alle collega's informeren over de actuele stand van zaken.
Een interessante web-reality soap. Wie gunt ons in Nederland zo´n doorkijkje?