Personeelslog

Het Nieuwe Werken: Vitae blogt over eigen ervaringen

Een werkgever die wil meetellen, voert Het Nieuwe Werken in. Doorgaans horen we alleen juichende verhalen van de HNW-zendelingen over hoe mooi de nieuwe werkwereld wordt. Over de soms hobbelige weg er naar toe horen we weinig. Personeelsbemiddelaar Vitae vormt een uitzondering door openhartig te bloggen over zijn ervaringen met Het Nieuwe Werken. In het weblog Vitae expeditie Het Nieuwe Werken schrijven medewerkers van Vitae in Enschede over wat ze allemaal tegen komen bij de voorbereiding en de invoering en over hun eerste praktijk-ervaringen. Nieuwe Professional "Vitae heeft een eigen en ontwikkelde visie op de Nieuwe Professional met de daaruit voortgekomen manier van werken: eigen verantwoordelijkheid, zelf mede je doelstellingen bepalen, afgerekend worden op deze doelstellingen en zelf je eigen beoordeling samenstellen dmv 360 graden beoordelingen", aldus het weblog. "Het Nieuwe Werken is eigenlijk een verdere doorontwikkeling hiervan." De Vitae-medewerkers blijken dan ook positief over Het Nieuwe Werken. Maar in de dagelijkse praktijk lopen ze tegen allerlei problemen aan: zoals weinig overgebleven werkplekken op kantoor, moeite met het inloggen thuis. Mis inspiratie Ondanks de voordelen die het plaats- en tijdonafhankelijk werken heeft, worden niet alle werknemers er veel gelukkiger van. "Ik ben geen goede thuiswerker. Het systeem is trager, ik krijg weinig impulsen en ik mis mijn collega's. Ik mis gezelligheid. Ik mis inspiratie. Alleen daarom al kies ik er voor om te werken op kantoor wanneer ik geen afspraken heb." Juist de eerlijke beschrijving van de praktijk maakt deze Vitae expeditie Het Nieuwe Werken interessant voor wil weten waar Nieuwe Werkers tegenaan lopen.

Een werkgever die wil meetellen, voert Het Nieuwe Werken in. Doorgaans horen we alleen juichende verhalen van de HNW-zendelingen over hoe mooi de nieuwe werkwereld wordt. Over de soms hobbelige weg er naar toe horen we weinig.
Personeelsbemiddelaar Vitae vormt een uitzondering door openhartig te bloggen over zijn ervaringen met Het Nieuwe Werken.

In het weblog Vitae expeditie Het Nieuwe Werken schrijven medewerkers van Vitae in Enschede over wat ze allemaal tegen komen bij de voorbereiding en de invoering en over hun eerste praktijk-ervaringen.

Nieuwe Professional
"Vitae heeft een eigen en ontwikkelde visie op de Nieuwe Professional met de daaruit voortgekomen manier van werken: eigen verantwoordelijkheid, zelf mede je doelstellingen bepalen, afgerekend worden op deze doelstellingen en zelf je eigen beoordeling samenstellen dmv 360 graden beoordelingen", aldus het weblog. "Het Nieuwe Werken is eigenlijk een verdere doorontwikkeling hiervan."

De Vitae-medewerkers blijken dan ook positief over Het Nieuwe Werken. Maar in de dagelijkse praktijk lopen ze tegen allerlei problemen aan: zoals weinig overgebleven werkplekken op kantoor, moeite met het inloggen thuis.

Mis inspiratie
Ondanks de voordelen die het plaats- en tijdonafhankelijk werken heeft, worden niet alle werknemers er veel gelukkiger van. "Ik ben geen goede thuiswerker. Het systeem is trager, ik krijg weinig impulsen en ik mis mijn collega's. Ik mis gezelligheid. Ik mis inspiratie. Alleen daarom al kies ik er voor om te werken op kantoor wanneer ik geen afspraken heb."

Juist de eerlijke beschrijving van de praktijk maakt deze Vitae expeditie Het Nieuwe Werken interessant voor wil weten waar Nieuwe Werkers tegenaan lopen.