Personeelslog

Horeca-keukens overvol met inspecteurs

Steeds vaker worden snelheidscontroles aangekondigd, zodat automobilisten de maximale snelheid beter in de gaten houden. Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat mee in deze trend. In een persbericht kondigt het ministerie aan dat de komende maanden de horeca streng wordt gecontroleerd op fraude. Het meeste risico op zo'n controle lopen "snackbars, shoarmazaken en eetgelegenheden met een buitenlandse keuken" in de regio's Gelderland, Zuid-Limburg, het noorden van Noord-Holland en de drie noordelijke provincies. Horeca-zaken die met zo'n controle te maken krijgen, moeten rekening houden met een heel team inspecteurs. Niet alleen een arbeidsinspecteur neemt een kijkje in de keuken, ook de Belastingdienst, het UWV, de vreemdelingenpolitie en de gemeente komen mee. Zij controleren op fraude, zwart werk, illegale huisvesting en naleving van vergunningen. Als de keuken maar groot genoeg is om al deze controleurs te herbergen, denk je dan. Overigens heeft de overheid daar al rekening mee gehouden door de controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit en de rechercheurs van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst thuis te laten. Deze komen later apart langs als de inspecteurs vermoeden dat er gevaren zijn voor de voedselveiligheid of als zij de werkgever verdenken van grootschalige fraude.

Door legaal personeel klaargemaakt?Steeds vaker worden snelheidscontroles aangekondigd, zodat automobilisten de maximale snelheid beter in de gaten houden.
Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat mee in deze trend. In een persbericht kondigt het ministerie aan dat de komende maanden de horeca streng wordt gecontroleerd op fraude. Het meeste risico op zo'n controle lopen "snackbars, shoarmazaken en eetgelegenheden met een buitenlandse keuken" in de regio's Gelderland, Zuid-Limburg, het noorden van Noord-Holland en de drie noordelijke provincies.

Horeca-zaken die met zo'n controle te maken krijgen, moeten rekening houden met een heel team inspecteurs. Niet alleen een arbeidsinspecteur neemt een kijkje in de keuken, ook de Belastingdienst, het UWV, de vreemdelingenpolitie en de gemeente komen mee. Zij controleren op fraude, zwart werk, illegale huisvesting en naleving van vergunningen.

Als de keuken maar groot genoeg is om al deze controleurs te herbergen, denk je dan. Overigens heeft de overheid daar al rekening mee gehouden door de controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit en de rechercheurs van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst thuis te laten. Deze komen later apart langs als de inspecteurs vermoeden dat er gevaren zijn voor de voedselveiligheid of als zij de werkgever verdenken van grootschalige fraude.