Personeelslog

HR Top 100: hoe groter, hoe beter

Wie is de belangrijkste HR-manager van Nederland? De nieuwe HR Top 100 pretendeert het antwoord te geven. Vakbladen organiseren vaak evenementen om zelf in de publiciteit te komen. Een middel dat zij hiervoor graag inzetten, zijn wedstrijden en vakprijzen. Zo bedacht HR-Strategie samen met adverteerder Raymakers vd Bruggen, de HR Top 100. 100 belangrijkste HR Directors "Het aanzien van Human Resources in Nederland" ronkt het op de site van de HR Top 100. Verder lezen we: "Wie zijn de 100 belangrijkste HR Directors (m/v) van Nederland? Wat is hun visie op Human Resources Management en welke bijdrage leveren zij aan het succes van de organisatie waarin ze opereren?" 100 grootste bedrijven HR-Strategie en Raymakers hebben alvast 100 kandidaten voorgedragen. Daaraan ligt geen beoordeling van de HR-strategie ten grondslag. Voor het gemak zijn de initiatiefnemers uitgegaan van de 100 grootste Nederlandse bedrijven. HR-managers van overheden, non profit-instellingen en kleinere bedrijven komen niet zo makkelijk in de top 100 terecht. Het kan wel, maar dan moeten ze wel via de internetsite worden voorgedragen. Terwijl de HR-managers van de bedrijven top 100 al via internet stemmen verzamelen, moeten de HR-managers van andere werkgevers nog worden voorgedragen. Deze staan hiermee meteen op achterstand omdat zij minder tijd hebben om stemmen te winnen. Vakjury Overigens tellen de internetstemmen maar voor 25% mee. 75% wordt uitgemaakt door een vakjury, waarvan de samenstelling nog onbekend is. Deze bepaalt zijn voorkeur op basis van een cijfermatige onderbouwing van het HR-beleid en een HR-case. Helaas suggereert de automatische voorselectie van HR-managers van de 100 grootste bedrijven een bijzondere visie op het vak: hoe groter het bedrijf, hoe beter de HR-manager. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Wie is de belangrijkste HR-manager van Nederland? De nieuwe HR Top 100 pretendeert het antwoord te geven.

Vakbladen organiseren vaak evenementen om zelf in de publiciteit te komen. Een middel dat zij hiervoor graag inzetten, zijn wedstrijden en vakprijzen. Zo bedacht HR-Strategie samen met adverteerder Raymakers vd Bruggen, de HR Top 100.

100 belangrijkste HR Directors
"Het aanzien van Human Resources in Nederland" ronkt het op de site van de HR Top 100. Verder lezen we: "Wie zijn de 100 belangrijkste HR Directors (m/v) van Nederland? Wat is hun visie op Human Resources Management en welke bijdrage leveren zij aan het succes van de organisatie waarin ze opereren?"

100 grootste bedrijven
HR-Strategie en Raymakers hebben alvast 100 kandidaten voorgedragen. Daaraan ligt geen beoordeling van de HR-strategie ten grondslag. Voor het gemak zijn de initiatiefnemers uitgegaan van de 100 grootste Nederlandse bedrijven.

HR-managers van overheden, non profit-instellingen en kleinere bedrijven komen niet zo makkelijk in de top 100 terecht. Het kan wel, maar dan moeten ze wel via de internetsite worden voorgedragen.
Terwijl de HR-managers van de bedrijven top 100 al via internet stemmen verzamelen, moeten de HR-managers van andere werkgevers nog worden voorgedragen. Deze staan hiermee meteen op achterstand omdat zij minder tijd hebben om stemmen te winnen.

Vakjury
Overigens tellen de internetstemmen maar voor 25% mee. 75% wordt uitgemaakt door een vakjury, waarvan de samenstelling nog onbekend is. Deze bepaalt zijn voorkeur op basis van een cijfermatige onderbouwing van het HR-beleid en een HR-case.

Helaas suggereert de automatische voorselectie van HR-managers van de 100 grootste bedrijven een bijzondere visie op het vak: hoe groter het bedrijf, hoe beter de HR-manager.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.