Personeelslog

'HRM-ers moeten wisselen van vakgebied of sector'

De Engelse vaksite Personneltoday laat verschillende experts aan het woord met een interessant loopbaanadvies voor HRM-ers. Als zij carrière willen maken, moeten zij eens overstappen naar een ander vakgebied of een andere sector. Om ook in de toekomst waardevol te kunnen adviseren, moeten P&O-ers op verschillende plekken van de organisatie werken. Het liefst in andere vakgebieden als financiële zaken, IT en communicatie. "Dit helpt HRM-ers om beter aan te sluiten bij de core business van het bedrijf. Omdat je meer pijlen op je boog hebt, vergroot je je geloofwaardigheid." Voor HRM-ers die te zeer verknocht aan hun vak, is er een ander advies. Zorg er voor dat je P&O-ervaring op doet in verschillende bedrijfstakken. "Als je in verschillende sectoren hebt gewerkt, ken je meer oplossingen voor problemen." En als P&O-ers voluit mobiliteit prediken voor managers en medewerkers, kunnen zij zelf toch niet achterblijven?

De Engelse vaksite Personneltoday laat verschillende experts aan het woord met een interessant loopbaanadvies voor HRM-ers. Als zij carrière willen maken, moeten zij eens overstappen naar een ander vakgebied of een andere sector.

Om ook in de toekomst waardevol te kunnen adviseren, moeten P&O-ers op verschillende plekken van de organisatie werken. Het liefst in andere vakgebieden als financiële zaken, IT en communicatie. "Dit helpt HRM-ers om beter aan te sluiten bij de core business van het bedrijf. Omdat je meer pijlen op je boog hebt, vergroot je je geloofwaardigheid."
Voor HRM-ers die te zeer verknocht aan hun vak, is er een ander advies. Zorg er voor dat je P&O-ervaring op doet in verschillende bedrijfstakken. "Als je in verschillende sectoren hebt gewerkt, ken je meer oplossingen voor problemen."

En als P&O-ers voluit mobiliteit prediken voor managers en medewerkers, kunnen zij zelf toch niet achterblijven?