Personeelslog

Hyves nog steeds de grootste, Facebook sterk in opkomst

Hyves is nog verreweg de grootste netwerksite in Nederland. Maar Facebook, de Amerikaanse tegenhanger, maakt ook in Nederland een grote groei door. Dat blijkt uit de onafhankelijke ComScore-cijfers, waarover internetmarketeer Yme Bosma schrijft op zijn weblog Ymerce. Volgens de ComScore-cijfers zijn Facebook en in minder mate Hyves het afgelopen jaar gegroeid. Netwerksites als Netlog en MySpace namen af in populariteit. Groei Facebook In januari 2010 had Hyves maar liefst 7,6 miljoen leden bezoekers. Vooral de sterke groei van Facebook valt op; in ruim een jaar steeg het aantal Nederlandse leden bezoekers van ruim 790.000 naar 3,3 miljoen. Overigens zegt het aantal leden niet alles. Sommigen hebben immers ooit een profiel aangemaakt, waar ze verder niet actief mee zijn. Er zijn echter ook andere gegevens beschikbaar van de netwerksites, waaruit blijkt dat Hyves het meest intensief wordt gebruikt. Helaas geven de ComScore-cijfers geen compleet overzicht, omdat de netwerksites LinkedIn en Twitter ontbreken. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Hyves is nog verreweg de grootste netwerksite in Nederland. Maar Facebook, de Amerikaanse tegenhanger, maakt ook in Nederland een grote groei door. Dat blijkt uit de onafhankelijke ComScore-cijfers, waarover internetmarketeer Yme Bosma schrijft op zijn weblog Ymerce.

Volgens de ComScore-cijfers zijn Facebook en in minder mate Hyves het afgelopen jaar gegroeid. Netwerksites als Netlog en MySpace namen af in populariteit.

Groei Facebook
In januari 2010 had Hyves maar liefst 7,6 miljoen leden bezoekers. Vooral de sterke groei van Facebook valt op; in ruim een jaar steeg het aantal Nederlandse leden bezoekers van ruim 790.000 naar 3,3 miljoen.

Overigens zegt het aantal leden niet alles. Sommigen hebben immers ooit een profiel aangemaakt, waar ze verder niet actief mee zijn.
Er zijn echter ook andere gegevens beschikbaar van de netwerksites, waaruit blijkt dat Hyves het meest intensief wordt gebruikt.

Helaas geven de ComScore-cijfers geen compleet overzicht, omdat de netwerksites LinkedIn en Twitter ontbreken.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.