Personeelslog

Ik ben toch niet gek?

Steeds meer psychologen op de werkvloer, is een trend die de Volkskrant vandaag signaleert onder de kop "Ziek of gestrest? Werken helpt!" Achter RSI, rug- en nekklachten gaat volgens het dagblad veel psychisch leed schuil. Eenderde van het ziekteverzuim (volgens sommige schattingen zelfs tweederde) wordt veroorzaakt door psychische klachten. In plaats van deze medewerkers naar huis te sturen, worden zij steeds vaker op de werkplek begeleid. Met als gevolg een grote groei van het aantal psychologen in het bedrijfsleven. Zo had een arbo-dienst als de Arbo Unie in 1993 enkele psychologen in dienst voor enkele dagen per week. Inmiddels biedt de Arbo Unie werk aan 46 psychologen.

Steeds meer psychologen op de werkvloer, is een trend die de Volkskrant vandaag signaleert onder de kop "Ziek of gestrest? Werken helpt!"
Achter RSI, rug- en nekklachten gaat volgens het dagblad veel psychisch leed schuil. Eenderde van het ziekteverzuim (volgens sommige schattingen zelfs tweederde) wordt veroorzaakt door psychische klachten.
In plaats van deze medewerkers naar huis te sturen, worden zij steeds vaker op de werkplek begeleid. Met als gevolg een grote groei van het aantal psychologen in het bedrijfsleven. Zo had een arbo-dienst als de Arbo Unie in 1993 enkele psychologen in dienst voor enkele dagen per week. Inmiddels biedt de Arbo Unie werk aan 46 psychologen.