Personeelslog

Intermediair adverteert met vacatures bij Google?

Bij het bijhouden van de verschillende internationale vaksites hoort ook een bezoek aan de human resources-site van About.com. Tot mijn verrassing zag ik op deze site (klik op het plaatje bij dit artikel) bij de sponsored links (geleverd door Google Ads) de volgende advertentie: "Gezochte baan beschikbaar bij Shell in Den Haag (The Hague)". Als je daarop klikt, komt je terecht op een vacature-advertentie bij Intermediair voor Shell die een 'hr advisor' zoekt. Betekent dit dat de vacaturesite Intermediair als extra service via Google Ads aandacht vraagt voor specifieke vacatures? Over deze interessante, nieuwe dienst is echter niets te lezen op de Intermediair-site voor werkgevers. Of heeft Shell zelf deze actie ondernomen omdat het bedrijf voor de respons niet alleen afhankelijk wil zijn van Intermediair? Maar waarom verwijst de Google-advertentie naar Intermediair en niet naar de internetsite van Shell? Dat is nog vreemder als je bedenkt dat Intermediair de kandidaten juist doorverwijst naar de Shell-site als ze willen solliciteren.

Bij het bijhouden van de verschillende internationale vaksites hoort ook een bezoek aan de human resources-site van About.com.
Tot mijn verrassing zag ik op deze site (klik op het plaatje bij dit artikel) bij de sponsored links (geleverd door Google Ads) de volgende advertentie: "Gezochte baan beschikbaar bij Shell in Den Haag (The Hague)". Als je daarop klikt, komt je terecht op een vacature-advertentie bij Intermediair voor Shell die een 'hr advisor' zoekt.

Betekent dit dat de vacaturesite Intermediair als extra service via Google Ads aandacht vraagt voor specifieke vacatures? Over deze interessante, nieuwe dienst is echter niets te lezen op de Intermediair-site voor werkgevers.

Of heeft Shell zelf deze actie ondernomen omdat het bedrijf voor de respons niet alleen afhankelijk wil zijn van Intermediair? Maar waarom verwijst de Google-advertentie naar Intermediair en niet naar de internetsite van Shell? Dat is nog vreemder als je bedenkt dat Intermediair de kandidaten juist doorverwijst naar de Shell-site als ze willen solliciteren.