Personeelslog

'Intermediair en PW naar Britse investeerder'

Volgens een artikel in de Financial Times (via Marketingfacts) is de overname van VNU Business Publications door de Britse investeringsmaatschappij 3i op een haar na rond. VNU BP is de uitgever van ondermeer het loopbaanmagazine Intermediair en de daaraan gelieerde vacaturesites, de Nationale Vacaturebank en het P&O-blad Intermediair PW. Naast deze arbeidsmarkt-bladen en -sites is VNU BP de uitgever van Managementteam, Sprout en verschillende computerbladen. Volgens de Financial Times is de Britse investeerder bereid om zo'n € 320 miljoen te betalen. 3i is één van de weinige partijen die het complete VNU-onderdeel wil overnemen. Als het daadwerkelijk tot een overname komt, zal de Britse investeerder naar verwachting maatregelen nemen om de winstgevendheid van VNU BP te verhogen. Vervolgens zal 3i over enkele jaren het bedrijf in zijn geheel of in onderdelen doorverkopen. Update: Maandag 18 december heeft de Britse investeringsmaatschappij 3i in een persbericht bevestigd dat zij VNU BP overneemt. Uit het persbericht kan de conclusie worden getrokken dat 3i vooral geinteresseerd is in de recruitment-activiteiten van VNU (met name Intermediair).

Volgens een artikel in de Financial Times (via Marketingfacts) is de overname van VNU Business Publications door de Britse investeringsmaatschappij 3i op een haar na rond. VNU BP is de uitgever van ondermeer het loopbaanmagazine Intermediair en de daaraan gelieerde vacaturesites, de Nationale Vacaturebank en het P&O-blad Intermediair PW. Naast deze arbeidsmarkt-bladen en -sites is VNU BP de uitgever van Managementteam, Sprout en verschillende computerbladen.
Volgens de Financial Times is de Britse investeerder bereid om zo'n € 320 miljoen te betalen. 3i is één van de weinige partijen die het complete VNU-onderdeel wil overnemen.
Als het daadwerkelijk tot een overname komt, zal de Britse investeerder naar verwachting maatregelen nemen om de winstgevendheid van VNU BP te verhogen. Vervolgens zal 3i over enkele jaren het bedrijf in zijn geheel of in onderdelen doorverkopen.

Update:
Maandag 18 december heeft de Britse investeringsmaatschappij 3i in een persbericht bevestigd dat zij VNU BP overneemt. Uit het persbericht kan de conclusie worden getrokken dat 3i vooral geinteresseerd is in de recruitment-activiteiten van VNU (met name Intermediair).