Personeelslog

Intermediair laat werkgevers beoordelen

Vacaturesite en -magazine Intermediair werkt aan een site waarmee hogeropgeleiden werkgevers kunnen beoordelen. "Iedereen die professioneel ervaring heeft met een bedrijf kan bijdragen. Of je er nu werkt, gewerkt hebt of gesolliciteerd", aldus de toelichting op de proefversie van de site. CompanyRating, zoals de site gaat heten, werkt nog niet volledig maar is al wel online te zien. Volgens de site wil CompanyRating "snel en eenvoudig inzicht geven in bedrijven en instellingen waar hoogopgeleiden werken". "Specifiek gaat het daarbij om zes criteria: inhoud van het werk, sfeer, doorgroeimogelijkheden, werkdruk, vrijheid en beloning. Ongeacht of ’t nu gaat om commerciële of not-for-profit organisaties, in welke branche of bedrijfskolom dan ook." Onafhankelijk CompanyRating presenteert zich als onafhankelijk: "De beoordelingen, de cijfers en commentaren zijn voor de verantwoordelijkheid van de personen die ze bijdragen. De inhoud ervan staat volledig los van zowel Intermediair als de bedrijven die besproken worden." Dat neemt niet weg dat de redactie dagelijks de meningen zal bekijken om te beoordelen of ze voldoen aan "de regels van goed fatsoen". "Ongepaste, beledigende, niet ter zake doende en overige ongewenste berichten worden zonder bericht vooraf verwijderd." Gefrustreerde werknemers Of Intermediair de onafhankelijkheid ook daadwerkelijk zal weten vol te houden is de vraag. Want zij wil er ook vacatures op presenteren. Welke werkgever zal willen adverteren op een site als daar gefrustreerde werknemers, afgewezen kandidaten of recruiters van concurrenten zomaar je naam kunnen bezoedelen? Met dank aan het I-Kloon weblog.

CompanyRating van IntermediairVacaturesite en -magazine Intermediair werkt aan een site waarmee hogeropgeleiden werkgevers kunnen beoordelen. "Iedereen die professioneel ervaring heeft met een bedrijf kan bijdragen. Of je er nu werkt, gewerkt hebt of gesolliciteerd", aldus de toelichting op de proefversie van de site.
CompanyRating, zoals de site gaat heten, werkt nog niet volledig maar is al wel online te zien.

Volgens de site wil CompanyRating "snel en eenvoudig inzicht geven in bedrijven en instellingen waar hoogopgeleiden werken". "Specifiek gaat het daarbij om zes criteria: inhoud van het werk, sfeer, doorgroeimogelijkheden, werkdruk, vrijheid en beloning. Ongeacht of ’t nu gaat om commerciële of not-for-profit organisaties, in welke branche of bedrijfskolom dan ook."

Onafhankelijk
CompanyRating presenteert zich als onafhankelijk: "De beoordelingen, de cijfers en commentaren zijn voor de verantwoordelijkheid van de personen die ze bijdragen. De inhoud ervan staat volledig los van zowel Intermediair als de bedrijven die besproken worden."
Dat neemt niet weg dat de redactie dagelijks de meningen zal bekijken om te beoordelen of ze voldoen aan "de regels van goed fatsoen". "Ongepaste, beledigende, niet ter zake doende en overige ongewenste berichten worden zonder bericht vooraf verwijderd."

Gefrustreerde werknemers
Of Intermediair de onafhankelijkheid ook daadwerkelijk zal weten vol te houden is de vraag. Want zij wil er ook vacatures op presenteren.
Welke werkgever zal willen adverteren op een site als daar gefrustreerde werknemers, afgewezen kandidaten of recruiters van concurrenten zomaar je naam kunnen bezoedelen?

Met dank aan het I-Kloon weblog.