Personeelslog

Jack Welch goeroe af

Het zakenblad Fortune heeft Jack Welch, oud-voorman van General Electric en vooral managementgoeroe, bij het grof vuil gezet. In 1999 koos het blad Welch nog als manager van de eeuw. In een uitgebreid artikel legt Fortune uit waarom de oude regels van de manager van de vorige eeuw niet meer opgaan. En dat geldt ook voor zijn personeelsbeleid. Kort door de bocht komt de visie van Welch neer op: leg de beste werknemers in de watten en werk jaarlijks de slechtsten eruit. Want waarom zou je energie verspillen aan deze groep als ze hooguit middelmatig zullen scoren? Ook deze regels van Welch zijn volgens Fortune achterhaald. De nieuwe regel voor het personeelsbeleid volgens het zakenblad: neem alleen medewerkers aan die passie voor hun werk hebben!


Het zakenblad Fortune heeft Jack Welch, oud-voorman van General Electric en vooral managementgoeroe, bij het grof vuil gezet. In 1999 koos het blad Welch nog als manager van de eeuw.

In een uitgebreid artikel legt Fortune uit waarom de oude regels van de manager van de vorige eeuw niet meer opgaan. En dat geldt ook voor zijn personeelsbeleid.
Kort door de bocht komt de visie van Welch neer op: leg de beste werknemers in de watten en werk jaarlijks de slechtsten eruit. Want waarom zou je energie verspillen aan deze groep als ze hooguit middelmatig zullen scoren?
Ook deze regels van Welch zijn volgens Fortune achterhaald. De nieuwe regel voor het personeelsbeleid volgens het zakenblad: neem alleen medewerkers aan die passie voor hun werk hebben!