Personeelslog

#JouwBaan: Twitter profileert zich met vacatures

Op 24 februari organiseert Twitter samen met UWV en Monsterboard voor het eerst een Europese banendag. Hiermee wil Twitter werkzoekenden en werkgevers "zo optimaal mogelijk faciliteren".

Op 24 februari organiseert Twitter samen met UWV en Monsterboard voor het eerst een Europese banendag. Hiermee wil Twitter werkzoekenden en werkgevers "zo optimaal mogelijk faciliteren".

Met deze banendag speelt Twitter handig in op de populariteit van vacatures op Twitter. De hashtag #vacature was in 2014 het meest populair ('trending') op Twitter.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief


#JouwBaan
In Nederland vinden op dinsdag 24 februari onder de hashtag #JouwBaan verschillende activiteiten plaats om werkzoekenden aan een baan te helpen. Naast UWV en Monsterboard doen intermediairs als Randstad en Tempo Team mee. Daarnaast zullen enkele grote werkgevers aandacht vragen voor hun vacatures via Twitter: de NS, de Rijksoverheid, Defensie, de KNVB, Capgemini, ING en Vodafone.

HR-managers van de deelnemende organisaties beantwoorden via het officiële Twitter-account vragen van werkzoekenden. Ook zullen de deelnemende organisaties kandidaten oproepen om zichzelf online te ‘pitchen’.

Webinars
Tijdens deze banendag vinden er voor zowel werkgevers als werkzoekenden verschillende online presentaties (webinars) plaats; over de manier waarop recruiters Twitter kunnen inzetten en over de do's en don'ts voor werkzoekenden bij het zoeken van een baan via Twitter.

Twitter minder populair
De #JouwBaan-actie lijkt overigens niet alleen bedoeld om werkzoekenden aan een baan te helpen. Het is ook een middel voor Twitter om zich te profileren tegenover de concurrerende netwerken.

Want volgens recent onderzoek van Newcom neemt de populariteit van Twitter snel af in Nederland. Er zijn 2,8 miljoen Nederlanders die gebruik maken van Twitter (3,3 miljoen vorig jaar). Ook het dagelijkse gebruik van Twitter daalt hard. Vorig jaar waren 1,5 miljoen Nederlanders dagelijks actief in Twitter, volgens het Newcom-onderzoek zijn dat er nu nog maar 1 miljoen.