Personeelslog

Bedrijven en sollicitanten leren elkaar via video kennen

Video is hot in de recruitment. Zelfs kandidaten kunnen er wat van. Sommige sollicitanten stellen geen traditioneel papieren CV meer op, maar sturen werkgevers een link naar een webvideo waarin ze zichzelf presenteren. Via de site Youtube zijn verschillende sollicitatievideo's te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de video van Geertje Wiarda waarmee ze solliciteert naar een stageplaats bij RTL Nieuws in New York. Ook de recruiters zitten niet stil. Zij hebben bij Youtube een groep gevormd die vanuit het perspectief van het 'employer brand' naar wervingsvideo's kijkt. Deze recruiters hebben inmiddels meer dan 25 video's verzameld. Interessant om te zien hoe bedrijven video gebruiken om zichzelf als werkgeversmerk neer te zetten.

Youtube heeft videogroep voor recruitersVideo is hot in de recruitment. Zelfs kandidaten kunnen er wat van. Sommige sollicitanten stellen geen traditioneel papieren CV meer op, maar sturen werkgevers een link naar een webvideo waarin ze zichzelf presenteren.

Via de site Youtube zijn verschillende sollicitatievideo's te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de video van Geertje Wiarda waarmee ze solliciteert naar een stageplaats bij RTL Nieuws in New York.

Ook de recruiters zitten niet stil. Zij hebben bij Youtube een groep gevormd die vanuit het perspectief van het 'employer brand' naar wervingsvideo's kijkt. Deze recruiters hebben inmiddels meer dan 25 video's verzameld.
Interessant om te zien hoe bedrijven video gebruiken om zichzelf als werkgeversmerk neer te zetten.