Personeelslog

'Kandidaten minder nerveus in Second Life'

Jonge werkzoekenden zijn toe aan chattend solliciteren via een virtuele wereld, maar Second Life is daarvoor te ingewikkeld. Dat is de mening van Olivier van Duijn van de vacaturesite Totaljobs. Dinsdag start Totaljobs met zijn eigen virtuele banenmarkt Clickbeurs. De Totaljobs-voorman vindt Second Life als virtuele wereld te hoogdrempelig (gebruikers moeten software downloaden, installeren en zich registreren). Maar de werkgevers die onlangs deelnamen aan de eerste banenmarkt in Second Life, prijzen juist de laagdrempeligheid. Hoe zit dat? Primeur voor TMP Arbeidsmarktcommunicatiebureau TMP Worldwide had de primeur van de eerste banenmarkt in Second Life. Tijdens het driedaagse evenement dat 15 tot en met 17 mei is gehouden, hebben werkgevers als Microsoft, HP, eBay, T-Mobile en Verizon virtuele gesprekken gevoerd met kandidaten. Van te voren hadden de recruiters via een speciale site afspraken gemaakt met zo'n 450 kandidaten om hen in Second Life te ontmoeten. Imago David Manaster van de recruiting community ERE geeft in zijn weblog een letterlijke weergave van de persconferentie die TMP virtueel hield op de derde dag van de banenmarkt. De deelnemende bedrijven blijken tevreden over de banenmarkt. Over het niveau van de kandidaten en vooral ook over de uitstraling die deelname aan de virtuele banenmarkt kan hebben voor hun imago op de arbeidsmarkt. Onduidelijk is in hoeverre de bedrijven ook daadwerkelijk geschikte kandidaten hebben gevonden voor hun vacatures. IJsbreker De ervaring van de recruiters was dat Second Life een echte "ijsbreker" is. De kandidaten voelden zich op hun gemak, waren minder nerveus voor het gesprek dan gebruikelijk en vonden de sollicitatie in Second Life juist leuk. De recruiters hadden er geen probleem mee dat ze de sollicitanten met wie ze spraken niet konden zien. Aan een foto van de kandidaat hadden ze geen behoefte. "Je beoordeelt een persoon op basis van de inhoud van zijn antwoorden, niet op zijn uiterlijk." Opvallend was dat niet alle kandidaten daar zo ontspannen mee omgingen. Sommigen verontschuldigden zich ervoor dat hun avatar (virtuele verschijning) geen geschikte kleding droeg voor een sollicitatie, zoals een kostuum met stropdas. In juni houdt TMP een tweede banenmarkt in Second Life. Deze keer georganiseerd door de Franse tak van het arbeidsmarktcommunicatiebureau.

T-Mobile aanwezig op de banenmarkt in Second LifeJonge werkzoekenden zijn toe aan chattend solliciteren via een virtuele wereld, maar Second Life is daarvoor te ingewikkeld. Dat is de mening van Olivier van Duijn van de vacaturesite Totaljobs. Dinsdag start Totaljobs met zijn eigen virtuele banenmarkt Clickbeurs.
De Totaljobs-voorman vindt Second Life als virtuele wereld te hoogdrempelig (gebruikers moeten software downloaden, installeren en zich registreren). Maar de werkgevers die onlangs deelnamen aan de eerste banenmarkt in Second Life, prijzen juist de laagdrempeligheid. Hoe zit dat?

Primeur voor TMP
Arbeidsmarktcommunicatiebureau TMP Worldwide had de primeur van de eerste banenmarkt in Second Life. Tijdens het driedaagse evenement dat 15 tot en met 17 mei is gehouden, hebben werkgevers als Microsoft, HP, eBay, T-Mobile en Verizon virtuele gesprekken gevoerd met kandidaten. Van te voren hadden de recruiters via een speciale site afspraken gemaakt met zo'n 450 kandidaten om hen in Second Life te ontmoeten.

Imago
David Manaster van de recruiting community ERE geeft in zijn weblog een letterlijke weergave van de persconferentie die TMP virtueel hield op de derde dag van de banenmarkt.
De deelnemende bedrijven blijken tevreden over de banenmarkt. Over het niveau van de kandidaten en vooral ook over de uitstraling die deelname aan de virtuele banenmarkt kan hebben voor hun imago op de arbeidsmarkt. Onduidelijk is in hoeverre de bedrijven ook daadwerkelijk geschikte kandidaten hebben gevonden voor hun vacatures.

IJsbreker
De ervaring van de recruiters was dat Second Life een echte "ijsbreker" is. De kandidaten voelden zich op hun gemak, waren minder nerveus voor het gesprek dan gebruikelijk en vonden de sollicitatie in Second Life juist leuk.
De recruiters hadden er geen probleem mee dat ze de sollicitanten met wie ze spraken niet konden zien. Aan een foto van de kandidaat hadden ze geen behoefte. "Je beoordeelt een persoon op basis van de inhoud van zijn antwoorden, niet op zijn uiterlijk."
Opvallend was dat niet alle kandidaten daar zo ontspannen mee omgingen. Sommigen verontschuldigden zich ervoor dat hun avatar (virtuele verschijning) geen geschikte kleding droeg voor een sollicitatie, zoals een kostuum met stropdas.

In juni houdt TMP een tweede banenmarkt in Second Life. Deze keer georganiseerd door de Franse tak van het arbeidsmarktcommunicatiebureau.