Personeelslog

Kritiek niet de baas

Vrouwen hebben het moeilijk met kritiek van hun leidinggevende of van collega's. Dat blijkt uit een onderzoek van het feministisch maandblad Opzij onder 800 vrouwen. Maar liefst driekwart van de vrouwen trekt kritiek persoonlijk aan. Het gaat daarbij vooral om kritiek op gedrag (37%), capaciteiten en vaardigheden (33%), persoonlijke keuzes (21%) en uiterlijk (7%). Als deze cijfers representatief zijn, vraag je je af welke drama's zich op de werkvloer afspelen. Nukkige vrouwen of juist mannen die op eieren lopen?

Vrouwen hebben het moeilijk met kritiek van hun leidinggevende of van collega's. Dat blijkt uit een onderzoek van het feministisch maandblad Opzij onder 800 vrouwen. Maar liefst driekwart van de vrouwen trekt kritiek persoonlijk aan. Het gaat daarbij vooral om kritiek op gedrag (37%), capaciteiten en vaardigheden (33%), persoonlijke keuzes (21%) en uiterlijk (7%).
Als deze cijfers representatief zijn, vraag je je af welke drama's zich op de werkvloer afspelen. Nukkige vrouwen of juist mannen die op eieren lopen?