Personeelslog

Landmacht traint personeel met games

Het Nederlandse leger maakt steeds meer gebruik van computergames. Niet alleen om nieuw personeel op te leiden, maar ook om de tactische vaardigheden op peil te houden van ervaren militairen. Defensie is er zelfs zo trots op dat in een persbericht wordt gemeld dat vanaf vandaag landmacht-militairen in Oirschot hun vaardigheden kunnen bijhouden met de games Steel Beast Pro en Virtual Battlespace 2. De landmacht gebruikt deze computergames al in de opleidingen van nieuwe militairen, maar gaat ze nu ook inzetten om ervaren infanteristen en bemanningen van pantservoertuigen en tanks te trainen. Tactiek en gevechtsleiding De landmacht werkt al jaren met hoogwaardige simulators om haar personeel te trainen. De laatste jaren gebruikt zij ook computerspellen. Steel Beast Pro en Virtual Battlespace 2, zijn zogenaamde serious military games. Volgens Defensie zijn deze uitstekend geschikt om militairen tactiek, gevechtsleiding en procedures bij te brengen. "Geen kostbare simulators, maar games die ook zo in de winkel om de hoek zijn te vinden", aldus het persbericht. Overigens heeft de landmacht wel speciale aanpassingen bij de games ontwikkeld, die militairen hun eigen spelgedrag laat evalueren: "Het gaat niet om het spelen maar om het leren." Goedkoper dan oefenen Hoewel games nooit het echte oefenen volledig kunnen vervangen, hebben zij volgens Defensie duidelijke voordelen. Zo kunnen militairen oefenen met alle gewenste scenario's en omstandigheden en worden zij direct geconfronteerd met de genomen beslissingen. Dit levert een vrijwel ongelimiteerd scala aan snel aanpasbare oefenmogelijkheden. Bovendien hebben games niet de nadelen die echte oefeningen hebben: zoals reistijden, het gebruik van dure brandstof en munitie en de belasting van oefenterreinen. Niet alleen voor militairen Overigens zijn games niet alleen geschikt om militairen te trainen. Volgens de Harvard Business Review leren gamers tijdens hun spel zoveel management-vaardigheden dat het blad gamers zelfs uitriep tot de leiders van de toekomst.

Virtuale Battlespace 2: een van de games waarmee de landmacht traintHet Nederlandse leger maakt steeds meer gebruik van computergames. Niet alleen om nieuw personeel op te leiden, maar ook om de tactische vaardigheden op peil te houden van ervaren militairen.

Defensie is er zelfs zo trots op dat in een persbericht wordt gemeld dat vanaf vandaag landmacht-militairen in Oirschot hun vaardigheden kunnen bijhouden met de games Steel Beast Pro en Virtual Battlespace 2.

De landmacht gebruikt deze computergames al in de opleidingen van nieuwe militairen, maar gaat ze nu ook inzetten om ervaren infanteristen en bemanningen van pantservoertuigen en tanks te trainen.

Tactiek en gevechtsleiding
De landmacht werkt al jaren met hoogwaardige simulators om haar personeel te trainen. De laatste jaren gebruikt zij ook computerspellen.
Steel Beast Pro en Virtual Battlespace 2, zijn zogenaamde serious military games. Volgens Defensie zijn deze uitstekend geschikt om militairen tactiek, gevechtsleiding en procedures bij te brengen. "Geen kostbare simulators, maar games die ook zo in de winkel om de hoek zijn te vinden", aldus het persbericht.
Overigens heeft de landmacht wel speciale aanpassingen bij de games ontwikkeld, die militairen hun eigen spelgedrag laat evalueren: "Het gaat niet om het spelen maar om het leren."

Goedkoper dan oefenen
Hoewel games nooit het echte oefenen volledig kunnen vervangen, hebben zij volgens Defensie duidelijke voordelen. Zo kunnen militairen oefenen met alle gewenste scenario's en omstandigheden en worden zij direct geconfronteerd met de genomen beslissingen. Dit levert een vrijwel ongelimiteerd scala aan snel aanpasbare oefenmogelijkheden.
Bovendien hebben games niet de nadelen die echte oefeningen hebben: zoals reistijden, het gebruik van dure brandstof en munitie en de belasting van oefenterreinen.

Niet alleen voor militairen
Overigens zijn games niet alleen geschikt om militairen te trainen. Volgens de Harvard Business Review leren gamers tijdens hun spel zoveel management-vaardigheden dat het blad gamers zelfs uitriep tot de leiders van de toekomst.